fredag 31 juli 2015

Washingtons mest populära sevärdhet

Vi sparade Washingtons mest besökta sevärdhet till sist. Vilken kan det då vara? Vita Huset eller Capitolium? Nej. Washington monument eller Arlington Cementery, då? Nej, inte de heller. Rätt svar är lite överraskande National Air & Space Museum.

Återigen ett Smithsonian museum och återigen sanslöst fint (det är bara National Museum of American Indian som gjort oss besvikna). Det är egentligen bara två problem med Air & Space Museum. För det första är det populärt vilket betyder att där är massvis av nyfikna människor. Och för det andra att det är stort. Man har helt enkelt inte en chans att ta till sig mer en bråkdel av utställningarna. 

Till höjdpunkterna hör det plan som bröderna Wright använde när de för första gången lyckades genomföra en kontrollerad flygning med pilot. Detta inträffade 1903 och flygningen varade i hela 12 sekunder.


En annan höjdpunkt är Spirit of Saint Louise. Plantet som Charles Lindbergh som första ensamflygare tog över Atlanten. Flygningen tog 33 timmar.


Men där fanns mycket, mycket mer att utforska. Och det gjorde vi. När vi lämnade museet kände vi oss också redo att lämna Washington för att ta oss an de sista tio dagarna av JordenResaRunt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar