onsdag 15 juli 2015

Blöt, blötare, dyngsura

Man skulle lätt kunna tro att Smoky Mountain fått sitt namn från att här är vulkanisk aktivitet. Så är det inte. Istället kommer namnet från alla ånga som den fuktiga urskogen avger i värmen. Det ser helt enkelt ut som om bergen ryker.

Idag var det verkligen fuktigt i Smoky Mountain. Eller snarare dyblött. Vi hade sett ut Chimney Top som dagens vandringsmål. Vi körde dit, men minuten innan vi skulle bege oss iväg så öppnade himlen sig. Det forsade ner. Tillbaka till hotellet för att vänta ut bättre tider. De kom vid lunch. Sol och blå himmel. Vi gjorde ett nytt försök och nu gick det bättre. Eller tja, det beror på man ser på det. Det var en ganska brant vandring och vi korsade en vacker fors flera gånger.


Väl uppe på toppen var det dags igen. Spöregn och åska. Och vi hade en dryg timmes vandring ner. Jaja, det var bara att gilla läget. När vi var tillbaka vid bilen var det som om vi tränat klädsim. Vi frös i varje fall inte...

Innan vi reste iväg gjorde vi en plan över vilken rutt vi skulle ta över den nordamerikanska kontinenten. I planen la vi in ett antal "reservdagar" för att ha om det var något annat vi ville göra eller helt enkelt ta det lugnt någon dag. Vi har följt planen hyfsat väl. Givetvis har vi gjort ett antal mindre ändringar, både gällande vilken väg vi kört och hur länge vi stannat på varje ställe. Nästan alla reservdagar har vi kvar, så nu har vi dagar över (stackars oss...). Så därför gör vi nu en stor avvikelse från vår plan. Ursprungligen tänkte vi köra nordost längs med Appalacherna. Det struntar vi i. Istället kommer vi körs sydost, ner genom Georgia, South Carolina och North Carolina. Hela vägen fram till östkusten och Atlanten. Sen följer vi mer eller mindre kusten norrut till New York. Mycket spännande kvar att uppleva alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar