onsdag 8 juli 2015

Plåtade

Från en musikmetropol till en annan, från rock och soul till country, från Memphis till Nashville. Men väl i Nashville gjorde det lite oväntade valet att vänta med alla musikrelaterade attraktioner. Istället tog vi oss till Belle Meade strax sydväst som stan. 

Belle Meade är ett stort gods som byggdes i mitten av 1800-talet. Huvudsysslan var avel av tävlingshästar och de var riktigt framgångsrika i slutet på 1800-talet. De flesta av husen står kvar och guidade turer ges av guider i tidstypiska kläder. Numera har de lagt till vinodling på listan av sysslor och en liten vinprovning ingick i paketet. Det var en lite småtrevlig aktivitet och barnen kunde springa av sig lite i parken.


När vi ändå var sydväst om stan så fortsatte vi några miles till. Till Franklin närmre bestämt. Det en liten stad som alltsom oftast hamna topp tre när USA:s vackraste städer utses. Det är lätt att förstå varför. Många väldigt vackra gamla hus, lummigt, fina trädgårdar och pittoreskt i största allmänhet. Franklin är också känt för alla sina antikvitetsaffärer. Det var kul att strosa runt i några av dem även om vi knappast letade efter en gammal gungstol att stoppa i ryggsäcken. Men vi hittade en riktigt passande souvenir från vår roadtrip genom USA.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar