torsdag 2 april 2015

Andra månaden

Mars har kommit och gått. Därmed är den andra månaden av JordenResaRunt också till ända. Även den andra månaden tillbringade vi i Thailand, mestadels på Koh Lanta och Koh Lipe. Men nu är det dags att dra vidare. Mot Malaysia. 

Vi är mycket nöjda med hur allt fortlöpt än så länge. Hemlängtan? Nej, verkligen inte. Speciellt inte när vi får rapporter hemifrån om sidledes snöfall. Inte heller barnen har uttryckt nån som helst form av hemlängtan.

När man avslutat en fas och ska påbörja en ny känns det naturligt att reflektera kring de lärdomar vi gjort. Yrkesskadad? Hrm... Troligen.

Trots att vi är nöjda finns det några saker vi gjort annorlunda om vi skulle göra det igen. Även om vi är glada för beslutet att stanna längre på färre ställe skulle nog valt att vara mindre tid på Koh Lipe och på Koh Lanta. Istället skulle vi valt att spendera lite tid på någon eller ett par av öarna Koh Kradan, Koh Mook eller Koh Ngai. De öarna verkar ha mer av det vi uppskattar och eftersöker. Lugn, ödsliga stränder, stilla vågskvalp.

Redan när vi åkte visste vi att vi under resans första två månader skulle ha en viss obalans mellan sol och bad å ena sidan och andra typer av upplevelser å andra sidan. Så blev det också. Men det går inte att göra så mycket åt utan att öka mängden transporter högst avsevärt. Geografin är ju som den är. Och det har egentligen inte varit nåt större problem.

Vi har också insett att man ska ta sig en funderare på när man behöver AC och när man inte behöver. Med tanke på vart man åker och när man åker. Under de två månader vi varit i Thailand har vi i princip hela tiden rört oss söderut och vi har hela tiden närmat oss monsunsäsong och därmed fuktigare klimat. Oavsett vilket som är viktigast har vi tydligt märkt skillnaden i framförallt fuktighet. Varken på Koh Phayam eller Koh Jum hade vi AC och saknade det inte. På Koh Lipe saknade vi det desto mer. Nätterna har varit ordentligt varma och fuktiga. Som tur är verkar bara den äldre generationen lidit nämnvärt av det...

Med små barn har vi åter blivit påminda om hur mycket lättare det är att bo nära stranden. Då kan man enkelt gå upp till bungalown när det är dags för siesta eller om det är nåt annat man behöver. Nu bodde vi visserligen på stranden på Koh Lipe, men den stranden var i de närmaste oanvändbar för sol och bad. Stället knatade vi iväg 15 minuter till en annan strand. Det funkar, men allt blir lite omständigare.

Innan vi blickar framåt slänger jag in några bilder från den senaste månaden.




Nu ser vi fram emot den tredje månaden och den kommer att bjuda på en blandad kompott. Bad på Langkawi, storstadsäventyr i Kuala Lumpur, det berömda templet Angkor Wat i Kambodja och sen lite mer bad och andra äventyr i Vietnam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar