tisdag 14 april 2015

Från sol och bad till storstadspuls

Resan från Langkawi till Kuala Lumpur gick över förväntan. Som vanligt med dessa tre unga herrar kanske ska tilläggas. Och det trots att det var en lång och tröttsam resa. 12 timmar dörr till dörr. En halvtimmes taxi till Kuah, färja i en dryg timme till Kuala Perlis, buss till KL på 8,5 timmar och till sist taxi till hotellet. Puh! Men bortsett från att bussen tog lite längre tid än förväntat har vi inget att klaga på. Bussen var rymlig och behagligt luftkonditionerad. Att barnen skötte exemplariskt har jag ju redan nämnt och det gjorde ju saken lite lättare.


Första dagen i KL tog vi oss till den stora fågelparken, som ligger i Lake Gardens. Massvis av fåglar i alla storlekar och färger. Strutsar, påfåglar, ugglor, örnar, papegojor för att nämna några. Mycket uppskattat hos både stora och små. Speciellt Vidar var i sitt esse med "pippi" överallt. 


Innan vi lämnade Lake Gardens tog vi en titt in i fjärilsparken. Trots att den ena fjärilen var vackrare än den andra och trots den prunkande växtligheten är det starkaste minnet den osannolika hettan. Och den minst lika osannolika fuktigheten. Det räckte vi funderade på att andas så fullkomligt forsade svetten av oss.


Första dagen avslutades med ett besök på ett av KL:s otaliga köpcenter. I detta fall Sungei Wang. Det var förvånansvärt slitet och nedgånget, så det blev inget inhandlat. Bortsett en välförtjänt kaffe på Starbucks...

2 kommentarer:

  1. Vilken tur att småsyskonen scoutat fågelparken. Klappade ni ugglan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, den höll som bäst på att äta. Möss på menyn. Dom sprattlade hela vägen ner i magen...

      Radera