lördag 4 april 2015

Koh Lanta - Betygen

Det är två veckor sedan vi lämnade Koh Lanta (egentligt Klong Nin Beach) och vi har ännu inte presenterat M-betygen. Slött! Skärpning! 

Läge - MM
Koh Lanta ligger väldigt lättillgängligt. Alltför lättillgängligt kanske. Man tar helt enkelt båten från Krabi, alternativt landvägen. Det är nog en starkt bidragande anledning till att Koh Lanta funkar som en magnet för turister. Speciellt svenska turister.

Strand - MM
Lång och bred med fin sand. Men nedanför vår del av stranden var det ganska stenigt och ordentligt strömt och en del brännmaneter fanns det också. Inte optimalt för små barn alltså. Dessutom bodde vi på ett ställe med ok pool som barnen älskade. Det avgjorde saken. Det blev poolen varje dag och bara enstaka dopp i havet.

Mat - MMMM
Utbudet är hur stort som helst. Det finns restauranger i varenda hörna, dessvärre är få av dem riktigt prisvärda. Vi är bortskämda med att ha ätit bra mat inte bara billigt utan riktigt billigt. Men vi hittade ett riktigt bra ställe som bjöd på förstklassig mat till bra priser. Föga förvånande låg det på "fel" sida av vägen, men i en lummig trädgård, som delvis uppvägde avsaknaden av havsutsikt. Matlagningskursen vi gick på höjer också betyget något.

Boende (Lanta Paradise Beach Resort) - MM
Nja, att jag inte vet riktigt vad jag ska skriva är kanske ett betyg i sig. Inget var väl direkt dåligt, men stället var ganska intetsägande. Ingen mysig trädgård, utan bungalowerna låg som packade sillar i täta rader. Poolen ganska liten, men ok. Städningen funkade ok.  Lugnt och stilla på kvällarna.

Adrenalinnivå - M
Låg. Vill man ha spänning får man nog boka nån utflykt. De stora barnen och jag åkte till Koh Rok en dag. Där fick vi närkontakt med en ödla på två meter. Häftigt!

Prisläge - MM
Generellt dyrare, men efter lite letande hittade vi billiga (och minst lika bra alternativ) 
Boende - 500 kr/natt
Kaffe (pulver) - 8 kr
Liten öl (Chang 33 cl) - 16 kr
Stor öl (Chang 67 cl) - 27 kr
En mango - 8 kr
En flaska vatten (1,5 l) - 8 kr på restaurang 
En omelett - 11 kr

Koh Lanta är i turistigaste laget för vår smak, trots att vi valde att bo långt söderut. Charmen går förlorad även om det är bra mat och sköna bad. Det känns som att det finns andra ställen som lockar mer nästa gång vi har vägarna förbi Thailand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar