onsdag 15 april 2015

Hårfint

Efter att ha varit på resande fot i två och en halv månader började tre av oss se ut som risbuskar i håret. (De andra två har inget hår! :-D) Jag vågade inte testa någon frisör i Thailand, men här i Kuala Lumpur känns det lite mer civiliserat på frisörsfronten och vi hade dessutom fått en rekommendation, så det var dags.


Efter hårtvätt fick jag en tjusig "mössa" på huvudet och blev lite nervös, men det var bara för att hålla håret fuktigt medan frisören satte saxen i en annan kund. Svante och Algot blev klippta av en elev, men uppskattade spel på paddan när den andre blev klippt mer.


Till slut blev vi iallafall friserade alla tre och jag känner åter igen mig själv i spegeln.


Inget besök i Kuala Lumpur är komplett utan en tur till tvillingtornen Petronas Towers. De är smäckra och vackra, men snordyra att åka upp i (typ 600 spänn för hela familjen) och då kommer man ändå bara till bron emellan dem, så det hoppade vi över.





Shopping tycks, dömt utifrån antal köpcenter iallafall, vara både nummer 1, 2 och 3 på malajernas topplista över nöjen, så vi tog förstås seden dit vi kommit och gick en sväng i Suria KLCC; köpcentret vid foten av tornen.

 
Det som förvånade oss var att det knappt fanns några människor som handlade i affärerna. Det kryllade av butiksanställda, som det fanns fler av än shoppare. Kanske inte så konstigt med tanke på lönenivån; i en butik sökte de folk och för en heltidstjänst betalade de ca SEK 5 500.- i månaden. Inte så mycket, eftersom prisnivån på det mesta här i KL är nästan som hemma i Sverige, men det gör så klart att man har råd att anställa fler (om nu någon handlar något ;-) ). Det var i princip lika dåligt ställt med antal shoppare i de "vanliga" butikerna såväl som i prestigebutikerna.

På eftermiddagen tog vi en tur till KL City Center Park, för att rasta barnen lite. Hyfsad utsiky från lekplatsen!


Vi bestämde att i KL har vi "semester i semestern", vilket innebär lite mer fika och matmässiga utsvävningar. När man reser så här länge måste liksom en vardag infinna sig även i kosten; de utsvävningar man kanske tillåter sig dagligen under en tvåveckorsresa kan man omöjligt ha under sex månader. Eftersom man inte blir särskilt hungrig i den här värmen fick en fika ersätta middagen; det gäller att prioritera. ;-) (Som sagt; sådana vanor kan man inte ha i sex månader...)





4 kommentarer:

  1. När vi var i KL 2006 kunde man köa på morgonen när biljettluckan öppnade för att få en av dagens åtråvärda gratisbiljetter till sky bridge. Vi fick sedan en tid att komma tillbaka då det var vår tur men vi fick nog bara fem minuter däruppe, många skulle hinna se. Men det var häftigt! Får flashbacks när jag läser och ser bilderna från KL!
    Ha det fortsatt gott! Kram Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår gamla guidebok nämnde också gratisbiljetter, men det såg vi inte röken av nu. Dock lär det bli skyskrapebesök även i USA, så det fick räcka med 23:e våningen den här gången (som är ungefär lika högt som bron mellan Petronas-tornen). :-) /Matilda

      Radera
  2. Fina ni blev, jag ska kanske skaffa en sån mössa till salongen :-). Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :-) Jag kan lära dig mösstricket när vi kommit hem. ;-) Frisören var lite feg till en början, men när jag manat på honom lite klippte han mig ordentligt kort. Skönt och lättskött! Nästa gång det är dags för klippning är vi i USA - får väl se om de är modiga där. :-) Kram Matilda

      Radera