torsdag 16 april 2015

En höjdare!

Den tredje och sista dagen i Kuala Lumpur hade vi egentligen inte mer planer för än att fira min och Marcus födelsedagar med en god lunch. Vi startade dock dagen också med god mat, på ett café som heter Living Food. De har inte bara raw food där, men all mat lagas från grunden och med till stor del ekologiska ingredienser, så det är riktigt bra mat och ganska långt ifrån vad vi ätit den senaste tiden... Vi tog in lite olika rätter som vi delade på; ost- och svampomelett, jordgubbs- och blåbärspannkakor, french toast med äpple och kanel samt chokladkaka och morotskaka med cashewgrädde. Det mesta de serverar är glutenfritt, så iallafall i det avseendet var kakorna ett bra val. ;-) Smakmässigt också, för all del. :-)



Vidar höll sig nöjd både länge och väl med de leksaker caféet tillhandahöll och Svante och Algot har fått ett nytt spel till paddan (modern variant av labyrintspel), så vi kunde sitta kvar i lugn och ro en ganska lång stund. När springet i benen började komma återvände vi till lekplatsen i KL City Center Park, där vi var igår också.

Dagens lunch intogs på Strato; bakfickan till Cantaloupe, som är en italienskt fine dining-restaurang. Strato ligger på 23:e våningen i en skyskrapa, så utsikten kunde vi inte klaga på. Det är budgetvarianten för att få schysst utsikt; betala för maten på en bra restaurang, istället för att lösa dyr entré till någon utsiktsplattform. Tvårätterslunch för fyra, inklusive vin och kaffe till de vuxna kostade oss ca 900 kr, jämfört med 600 kr för att åka upp i Petronas Towers, så i princip fick vi en finlunch för 300 spänn. :-)


Maten var väldigt god; jag åt en linssoppa med ankbacon och parmesanost till förrätt och stekt torsk med linser och gremolata till huvudrätt medan Marcus och de stora killarna åt fettucine med räkor och friterad kronärtskocka till huvudrätt och apelsinblomskaka med hallon till efterätt. 


Ett glas vitt vin satt som en smäck till; första glaset sen flygresan till Thailand för 2.5 månader sedan. Ordentligt kaffe fick vi också, efter lång tid med huvudsakligen pulverkaffe, bortsett från några få undantag. Och så bara en sådan sak som att få äta med ordentliga bestick med lite tyngd i; konstig känsla när man ätit med aluminiumbestick under lång tid.


Vi avrundade dagen och besöket i KL med en promenad genom parken och ett snabbt besök i ett köpcenter. Nu väntar nya äventyr!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar