tisdag 21 april 2015

Good mooorning Vietnaaaam!!

Det var lite mindre pappersexercis när vi lämnade Kambodja än när vi kom, men passkontrollanten tyckte gott vi ge honom en liten muta innan han släppte igenom oss. Suck! Annars var Siem Reaps flygplats lika liten som tråkigt. Men detta var ganska kul.


Man får tydligen inte tvätta händerna i pissoaren. Otur, för det gör jag ju alltid... 

Halvfull propellerkärra till Ho Chi Minh. Att ta sig in i Vietnam var rena drömmen. Inga papper att fylla i, inga mutor, inga köer, ingen väntan på bagaget. Vi hade hyrt en egen bil att ta oss de dryga fyra timmarna mellan flygplatsen och Mui Ne. Det innebär bland annat att vi fick åka tvärs igenom Ho Chi Minh. Intressant trafiksituation. 


Hur många motorcyklar och mopeder som helst och dom kör också hur som helst. Från alla håll. Åt alla håll. Samtidigt. Dessutom verkar det inte finnas någonting som är för stort eller otympligt för att lastas på en moped.

Framme på Shades i Mui Ne visade det sig att vi hamnat på ett boende minst ett par snäpp upp mot vad vi vant oss vid. Detta kallar jag beachfront...


Vi bor i en stor fräsch lägenhet som ligger två meter från havet och två meter från poolen.



Eftersom vi kom fram ganska sent har vi inte hunnit bekanta oss med Mui Ne ännu. Men det verkar var fisk och skaldjur som gäller här om man ska döma efter de få restauranger vi såg i går kväll. Inte mig emot. Eftersom vi var ganska slitna i går kväll tog vi nästan första bästa. Det blev två ordentliga omgångar vårrullar till barnen, en tallrik pilgrimsmusslor och en barracudakotlett med tamarindsås för mig och Matilda att dela på. Vi sköljde ner det hela med vatten och en stor lokal öl (Sai Gon Green för fyra kronor). Hela kalaset smakade finfint och gick loss på hundra kronor.

Detta är vårt sista stopp med fokus på sol och bad. Det känns som att det kan bli riktigt bra.

2 kommentarer:

  1. Det är enormt roligt att följa er och se alla fina bilder. Det blir en lagom liten paus i jobbet då och då. Samtidigt som jag läste senaste inlägget var här ett gäng vid Issue boarden. Och hör och häpna, Marcus: Den tömdes helt! Inte minsta lilla sak på den nu :-) Connie suddade som besatt och gjorde den ren och fin.
    Forsätt att njuta av er härliga resa! Jag kommer att fortsätta att följa er, såklart.
    /Marie

    SvaraRadera
  2. Hej Marie,
    Kul att hörs att du följer oss och att du tycker det är lika roligt att läsa som vi att skriva. Kul också att det inte är några issues, vi har inte heller några issues...
    // Marcus

    SvaraRadera