onsdag 4 mars 2015

Sjözigenarnas nyårsfest

Precis bakom vår bungalow ligger en ödetomt. Där står några till synes halvfärdiga byggnader, det är bara några stolpar med tillhörande tak, bland slyet. Under vår första vecka här på Koh Jum, undrade jag om pengarna tagit slut innan de hann bygga klart. Men så för några dagar sedan dök där upp folk som körde med röjsågar och räffsade ihop all bråte. 

Våra värdar förklarade att vid nästa fullmåne är det fest, sjözigenarnas nyårsfirande. Sedan dess har vi på nära håll kunnat följa städandet, uppstättandet av girlanger och andra förberedelser. Och idag var det dags. Redan i morse vallfärdade mopederna på den lika lilla som ojämna vägen som leder till vårt boende och till ödetomten. Och nere vid stranden låg båtarna på rad.


Vid tiosnåret var festen i full gång med varierande thailändska musik. Allt från techno till folkmusik (typ). Oavsett musik dansades det någon form av ringdans.


Det blev snart uppenbart att det konsumerades en hel del Chang och att smällare inte är förbjudet i Thailand.

När vi studerat det hela på avstånd under förmiddagen bestämde vi oss för att äta vårt lunch mitt i festligheterna. Så vi begav oss mitt in bland matstånden för att se om vi kunde få oss något till livs. Det kunde vi.


Vi hittade diverse grillspett, korvar och papayasallad. Riktigt gott alltihop. 

Det är kul att på nära håll fått uppleva festligheterna. Men jag förstår vår värd Ray till fullo när han med en suck konstaterade att han är glad att det bara är nyår en gång om året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar