lördag 7 mars 2015

Koh Jum Tour

Vissa hävdar bestämt att "haur du sitt Malmöe haur du sitt varden" men vi håller inte riktigt med. ;-) Igår bestämde vi oss för att iallafall se Koh Jum, så vi bokade en motorcykeltaxi (med chaufför) för några timmar. Chauffören ifråga driver även ett par restauranger på ön, verkar vara en driven affärsman och känner typ alla här, så en bättre guide får man nog leta efter. Vi bestämde oss för att bara "hänga på" och låta honom stanna där han tyckte det var lämpligt.


Vi hade sett skyltar lite varstans om Sahlmanns coffee & bakery och drömt oss bort till riktigt kaffe (här i Thailand har vi nästan bara serverats pulverkaffe) och passande nog gjorde chauffören första stoppet här.


Tyvärr pajade mjölkskumningsmaskinen dagen innan, så latten gick upp i rök innan den ens var beställd, men americano (vanligt - tunt! - svart kaffe) med mjölk gick iallafall att uppbringa. Tydligen är säsongen på väg att dö här nu, så om några dagar stänger bageriet. 

Nästa stopp var Coconut Beach på nordvästra delen av ön. Tydligen lite av en stolthet här. Även om palmerna uppenbart var planterade (i snörräta rader!) har det ändå sin charm att bada i skuggan av dessa träd.


Vi stannade på ytterligare en strand med några få restauranger och sen åkte vi till Pu Pier. Längs vägen på den norra delen av ön fick vi flera inblickar i vardagslivet här; folk som rensade bönor till dagens middag, vilade sig i hängmattan eller handlade i någon butik. Vissa hus var väldigt välskötta med snygga och ordentliga trädgårdar, medan andra mer såg ut som soptippar.


På väg tillbaka till vår bungalow passade chauffören på att plocka upp ett par barrakudor, som han sen levererade till en av sina restauranger längs vägen och en bit fick en liten flicka ("family" som chauffören sa) åka med, så vår tur blev lite av en business trip för honom. ;-)

4 timmar - sen har man "sitt varden" här. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar