torsdag 12 mars 2015

Ny favoritrestaurang

Varje gång vi kommer till ett nytt ställe är det dags att spana in restaurangutbudet och se var man får mest valuta för pengarna. Som Marcus uttryckte det - "Man får vad man betalar för" gäller inte här, iallafall inte alls i samma utsträckning som hemma. De flesta ställen serverar ungefär samma rätter, så det gäller att hitta stället som lagar den godaste maten till ett vettigt pris.


Eftersom vi försöker hålla lite i pengarna brukar vi utgå från en låg prisnivå och sen gå till dyrare ställen om det skulle visa sig behövas. Här längs Khlong Nin ligger så klart de flesta restaurangerna vid stranden, men vi har hittat vår favorit på andra sidan vägen. Förvisso kan vi då inte blicka ut över havet medan vi äter, men med tre barn i sällskapet är det knappast tal om att titta på utsikten; man får vara glad om man hinner slänga i sig någon tugga emellanåt. ;-)


Svantes favoriträtt här är vårrullar; tre dagar i rad har han ätit dem till både lunch och middag. :-D (Hade han fått beatämma själv hade han ätit dem till frukost också...) Algot äter gärna kyckling med cashewnötter, Vidar äter lite av varje och Marcus och jag är sålda på olika curries och soppor. Till lunch åt vi wokade grönsaker med biffkött och det köttet var så himla gott att jag sen åt en spicy sallad med biff till middag. Ibland är nötköttet här mer som skosula, men detta var mört och fint.


Kanske man skulle testa de där vårrullarna imorgon - Svante kan ju inte ha fel sex gånger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar