söndag 15 mars 2015

Koh Jum - Betygen

Då var det hög tid för de ärofyllda (nja...) M-betygen igen. Denna gång är det Koh Jum som ska granskas lite närmre.

Läge - MMMM
Koh Jum går ut starkt med fyra saftiga M. Läget är näst intill perfekt. Tillräckligt avsides för att skrämma bort de flesta turister, men ändå väldigt enkelt att ta sig till. Enklast med färjan från Krabi, men båt från Phuket (via Phi Phi) funkar också. Skulle det knipa finns alternativet med landvägen också.

Strand - MMMM
Ganska smal vid högvatten, men det kan vi leva med då vi hade den strand som finns i princip för oss själva. Förmiddagsbaden var fantastiskt fina med kristallklart lugnt vatten som var både varmt och uppfriskande på en och samma gång. Stranden var ärligt talat inte vykortsvacker och det fanns en del sten på vissa ställen, som framför allt ställde till det vid lågvatten. Därför når den inte upp till en femma.

Mat - MM
På rimligt gångavstånd fanns egentligen bara två prisvärda restauranger. Även om maten var riktigt bra hinner man tröttna lite om man stannar två veckor. Å andra sidan fanns det flera bra restauranger inne i byn, men då fick man haffa en moppetaxi att baxa upp familjen i.

Boende (Woodland Lodge) - MM
Läget var perfekt alldeles vid den bästa delen av stranden. Vår bungalow var i två plan och med en ettåring som precis lärt sig gå är det inte helt optimalt. Ray och Sao som driver stället är mycket vänliga och hjälpsamma, men de börjar bli till åren och det kändes som att lite ny energi kunde gjort underverk med Woodlands.

Adrenalinnivå - M
Åk inte till Koh Jum om det är spänning och action du är på jakt efter. Det finns nämligen inte. Inte alls. Här tar man det lugnt och njuter av stillheten. Den enda action vi upplevde var när vi var nån meter ifrån att köra över en kobra på dryga metern med moppetaxin. Jag frågade taxichauffören om den var farlig. Han log pillemariskt och sa "neeh". Jag tolkade det som att vi nog inte skulle retas alltför mycket med våra ringlande vänner. Det bekräftades av Ray dagen efter när han lugnt konstaterade "that could be dangerous, that one". Förra året hittade de förresten en pytonorm på 4,5 meter i köket.

Prisläge - MM
Boende - 500 kr/natt
Kaffe (pulver) - 8 kr
Liten öl (Chang 33 cl) - 16 kr
Stor öl (Chang 67 cl) - 27 kr
En mango - 8 kr
En flaska vatten (1,5 l) - 8 kr på restaurang 
En omelett - 11 kr

Koh Jum är definitivt ett ställe vi kan tänka oss att återvända till. Lugn och ro, bra strand och bad, ingen trängsel med andra turister, men ändå så lättillgängligt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar