fredag 2 juli 2021

Gotland - En summering

Nu sitter vi på färjan igen. Denna gång på väg bort från Visby och Gotland. Då är det ju läge att samla intrycken från detta första stopp på vår roadtrip. 


Gotland i allmänhet och Visby i synnerhet är mycket vackert! Det blir ju inte sämre av att vi haft tur med vädret mest hela tiden under vår vistelse. Det var lite småkyligt våra första timmar på ön och det kom lite regn de två sista kvällarna/nätterna, men vi har inte slitit mycket på långbyxorna direkt. 


Öns natur präglas av karghet och kalksten. Och lite mer kalksten, och kanske ytterligare lite kalksten. Men vi blev trots det ganska förvånade över att det finns såpass mycket skog som det ändå gör. De dramatiska klintarna och raukarna är också något som vi tar med oss som fina minnesbilder (och som ettor och nollor i våra jpeg-bilder).



Visby med dess vackra och pittoreska stadskärna inklusive ringmuren är naturligtvis också något som vi tar med oss i minnesbanken. Och i Visby finns det mycket att hämta för den historiskt intresserade. Och för den som gillar rosor.



Vi är dock tacksamma att vår tid på ön inte sammanföll med de horder av turister vi kan föreställa oss i juli och början av augusti. Då lär det var fullknökat mest överallt, Visby ett gytter av människor och vägen till Fårö att likna vid en enda lång bilkö. Vi har tvärtom om haft mycket av våra upplevelser helt för oss själv och inte upplevt trängsel nånstans. Mycket skönt!


Vi fortsätter nu turen norrut mot Örnsköldsvik. Där väntar Höga Kusten på oss för några dagar av andra äventyr. Mer om det inom kort på en blogg nära dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar