lördag 3 juli 2021

Balesudden

Idag tog vi oss an en riktig utmaning, vi tog oss an vandringen från Sandlågan till Balesudden. Det är en vandring på cirka 14 km, med i runda slängar 500 höjdmeter och terrängen är stenig och allmänt besvärlig. Detta och perfekt svenskt sommarväder med 27 grader och sol borgade för en krävande dag för oss, speciellt för den yngre generationen. Men vi hade hört att det ska vara en fantastisk vandring som är väl mödan värd. 


Med ryggsäckarna fyllda med vatten (och lite annat) gav vi oss iväg. Inledningsvis var det en ganska lätt vandring då vi följde vattenbrynet med lite småknixar, men ganska snart kom första ordentliga uppförsbacken innan det bar neråt igen mot en liten vik. Därifrån var det uppåt och sedan neråt igen då vi korsade halvön till en ny vik i motsatt väderstreck. Nu barkade det uppåt riktigt ordentligt i ett par kilometer, endast avbrutet av den vackra Balestjärnen.


Vi travade vidare mot spetsen av udden och när vi nådde ett område som drabbats av en skogsbrand 2008 började vi skymta havet och därmed den väntade utsikten. De sista 500 meterna var en fantastisk vandring allt eftersom Höga Kustens bästa vyer började öppnade upp sig för oss. Väl uppe på den 170 m höga udden var utsikten magnifik åt alla håll. 


Vi stannade uppe på udden för välförtjänt fika och för att i fulla drag njuta av vyerna. När vi så småningom tog oss neråt igen stannade vi till vid tjärnen så att barnen fick sig ett svalkande dopp i det kristallklara vattnet. 


Väl tillbaka på startplatsen konstaterade vi att det var en väldig fin och kul vandringen. Men jobbig. Som Vidar sa: ”jag är faktiskt lite trött i benen”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar