tisdag 5 maj 2015

The Peak

Alla guideböcker och topplistor över attraktioner i Hong Kong rankar ett besök på Victoria Peak, eller kort och gott the Peak, väldigt högt, så det stod på dagens att göra-lista. Det är den högsta toppen på Hong Kong-ön med sina 552 m (men inte den högsta toppen i Hong Kong). Man kan åka buss upp, men mer typiskt är förstås att ta bergbanan.


Bergbanan har varit i drift i över 120 år utan en enda olycka, vilket kändes skönt att veta när man klev in i vagnen och såg lutningen på spåret... Upp kom vi iallafall och sen tog vi en promenad runt toppen för att beundra utsikten åt olika håll. Vi hade lite problem att hitta leden, så jag frågade ett par (storvuxna amerikaner) som såg ut att komma från rätt håll om det var där man skulle gå. Jodå, svarade de, men rundan är hela 2.8 km, så vi gick bara en liten bit! :-D 2.8 km i platt terräng är ju ingenting för bergsgeten Svante och Algot glatt humör, så vi tog hela varvet. :-)



Eftersom vi trots allt befinner oss i ett shoppingparadis lade vi in ett besök i ett köpcentrum på eftermiddagen. Diverse plagg inköptes till superreapris i Esprits flaggskeppsbutik (7 plagg för totalt 700.- svenska kronor) och Vidar som var i trängande behov av nya skor fick ett par fräsiga gympadojjor.


Vi som tyckte han sprang mycket redan innan... Dags att köpa nya gympaskor även till föräldrarna, kanske. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar