lördag 16 maj 2015

Hit the road

Vår roadtrip har börjat. Startpunkten var en liten flugskit till håla vid namn Ferndale längst upp i nordvästra USA. Där installerade vi oss i vårt hem för den kommande månaden. I en 7-bäddars, 28-fots Ford med en V10 under huven.


Även om husbilen är stor och jag kan räkna ut var dessa sju personer kan tänkas sova, så begriper jag inte var de ska ha sina grejor. Än mindre var de ska få plats att äta. Det känns som  vi fem fyller bilen ganska väl. Och då är tre av oss dessutom av den mindre modellen.

De två senaste dagarna har ärligt talat inte varit speciellt roliga. Transport till Ferndale från Vancouver inklusive gränspassage och några timmar hos uthyraren för att skriva på en stor hög med papper, lära oss husbilens ABC samt packa upp grytor och all annan köksutrustning. Visst låter det kul? När det var avslutat var det proviantering som gällde. Mot närmsta Walmart. Dit hade vi förbeställt bilbarnstolar. In med dem och all mat i bilen. Strax före klockan åtta svängde vi i på campingen för vår premiärnatt, men först skulle det fixas middag och bäddas. Men det var åtminstone inga problem att somna...

Vår andra dag med husbilen fortsatte som den första slutade. Mer uppackning och mer proviantering. Upp med allt från våra väskor och in i skåpen. Mot första bästa outlet, då vi efter tre månader i Asien inte direkt är fullt ekiperade för Klippiga Bergen i maj. 

Efter lite bilköer hamnade vi på en trevlig liten camping vid sjön Sammamish, strax öster om Seattle. Barnen hann till och med att springa av sig en hel del på lekplatsen och det var först nu som vi gamle kände att vi hade läget under kontroll och kunde njuta av att vara här.

Vasa camping, som campingen heter, är faktiskt lite kul eftersom vi möttes av den svenska flagga. Det visade sig att det finns en hel del svenskkopplingar här. Bland annat har de Klippan (av alla orter) som vänort och så firar de midsommar med midsommarstång och hela middevippen.

Nåja, idag blir det i alla fall turistande på riktigt. Boeing har nämligen sitt tillhåll strax söder om Seattle och där ska finnas ett riktigt fint flygmuseum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar