torsdag 7 maj 2015

Sista dagen i Hong Kong & Asien

En epok i JordenResaRunt är på väg att ta slut, för idag har vi tillbringat vår sista hela dag i Asien; imorgon går flyget mot Nordamerika och Vancouver. Dagen kändes lite som en "extradag" och vi har sett oss om i ett lugnt tempo.

Vi började som vanligt med frukost på Oliver's. Frukosten här på hotellet kostar ca 450 SEK/dag för vår familj och det ryms inte i budgeten. ;-) I ett köpcentrum precis bredvid hittade vi ett bra alternativ för mindre än hälften, med äggröra oxh korv till de stora och äggröra och våfflor till de små. Väldigt lyckat snabbmatskoncept!



På Hong Kong-ön finns världens längsta rulltrappa under tak (792 m), så den tog vi upp på berget i förmiddags och sen vandrade vi neråt via en massa små gränder med kinesiska butiker. Hajfenor eller fågelbon, någon?


Vi har också passat på att testa "kinesfika", i form av kokosdumplings med jordnötter, sagopudding med vaniljkräm, wantan (knyte med fruktfyllning) och dumpling med röda dadlar. De fick ganska höga betyg av hela smakpanelen. :-)


Efter att ha åkt Star Ferry över Victoria Harbour avslutade vi dagen på Snobbens Värld; bra ställe för små med spring i benen.


Allting handlar så klart om vad man är inställd på, men nu känns det lagom att sätta punkt för sol och bad och dra vidare mot nya äventyr. Vi hörs ifrån Kanada!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar