lördag 2 maj 2015

Happy Birthday

Så var den då äntligen, äntligen här. 7-årsdagen. Den har föregåtts av allt spändare förväntan och allt fler frågor. "I vilket land är vi när vi fyller år? Finns det presenter där? Finns det födelsedagstårta? Vi kan inte ha barnkalas med kompisarna, eller?" 

Vi hade förvarnat barnen om att några stora legobyggsatser eller radiostyrda bilar blev det nog inte i present i år. Det får liksom dåligt plats i ryggsäckarna. Längs vägen hade vi samlat på oss någon liten grej men merparten av presenterna införskaffade Matilda under en räd häromkvällen när barnen somnat. Det var ingen lätt uppgift skulle det visa sig. Det finns visserligen massvis av affärer i Mui Ne men alla säljer exakt samma skräp. Och presentpapper och snöre var stört omöjligt att få tag i. Det fick bli plastpåsar och tejp, men vi blev ganska nöjda ändå även om vi erkänner att det funnits vackrare presenter.


Efter en lång natt kom morgonen och huvudpersonerna vaknade tidigt. Vi kunde snabbt konstatera att deras talang för att sova räv är obefintlig. Till skönsång (nåja...) skred vi in till dem och uppvaktade på sängen. Presenter öppnades ivrigt och glatt. Dom verkade nöjda med utdelningen, speciellt med de nya simglasögonen, Rubiks kub och nya spel till paddan.


Frukost som vanligt (pannkakor såklart), men med många gratulationer från hotellpersonal och andra gäster. Och gratulationer hemifrån Sverige via mail och chattar. Speciellt morfars oförglömliga insats på ukulele uppskattades. Men sen var det slut på det vanliga. För efter frukost sjöng alla på hotellet Happy Birthday och så blev det tårta. Via hotellet hade vi lyckats få fram en fantastiskt fin tårta som dessutom var riktigt god. Inte riktigt tradition att börja tårtätandet vid frukost, men eftersom vi åker till Hong Kong tidigt i morgon bitti fick vi ju börja i tid om vi skulle hinna äta upp den...


Under dagen testade Svante och Algot sig igenom högen av presenter. Speciellt spelen på paddan och simglasögonen kvalitetskontrollerades ordentligt. Men vi hann även med vår dagliga dos av Fia.



Vid kvällens middag var det två riktigt slitna men glada uppenbarelser vid bordet. Båda somnade nästan innan de la huvudena på kuddarna med ett nöjt leende på läpparna och stolta i vetskapen att de börjar bli stora. Svante och Algot är ju faktiskt sju år gamla, även om deras föräldrar undrar var i all sin dar all den tiden tagit vägen.

4 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen! Vilka stora killar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack hälsar Svante & Algot! Det är grymt så fort tiden går; kan inte fatta att de redan är SJU år. :-) Kram Matilda

      Radera
  2. Svar
    1. Ja, den blev trevlig! Var lite orolig för presenterna, men vi fick ju ihop några smågrejer så att de fick lite paket att öppna och sen blev de nya spelen till paddan kronan på verket. :-) Kul att överraska med en fin tårta också.

      Radera