söndag 31 maj 2015

Antelope Island

Ahhh...! Sol. Värme. Blå himmel. Det bästa vädret sedan vi lämnade Asien. Extra skönt med tanke på det rusket vi haft i Jackson, Grand Teton och i viss mån i Yellowstone. På väg hit från Jackson kom det till och med lite blötsnö. Tillräckligt för tunt lager modd att lägga sig på vägen. Brrr!

Här är alltså Antelope Island. Det är en ö i Great Salt Lake. Utanför Salt Lake City, Utah alltså. Hela ön är en State Park och här finns i princip inget förutom ett par primitiva campingar. Hit kommer man bara för naturen och vyerna. 


Campingen är sanslöst vackert belägen med utsikt över sjön och de omgivande bergstopparna. Solnedgången går inte heller av för hackor.



Vi begav oss ganska tidigt ut på en nio kilometers vandring längs sjön. Bortsett från en och annan buffel, lite fåglar och någon ödla var det ganska sparsmakat med djur. Bortsett från denna då.


Den låg och solade sig och lät sig snällt fotograferas. Den var en dryg halvmeter lång, men jag har inte en aning om vilken sorts orm det är. Någon som vet? 

Av antiloperna som namngett ön såg vi inte ett spår. Jag tycker faktiskt att ön borde döpas om efter dess överlägset vanligaste djur. Det nya namnet borde alltså vara Mosquito Island. Under vår vandring var det nämligen sanslöst mycket mygg. Jag blev mer eller mindre uppäten. Dessbättre är campingen nästan myggfritt utom vid solnedgången då man bör klä sig heltäckande om man inte vill se ut som elefantmannen.

Efter vår vandring tog det lugnt vid campingen resten av dagen. Vi gick ner till vattnet så barnen fick plaska lite i saltet. Sjön har flera inlopp men inget utlopp. Det gör att mineraler anrikas när vattnet avdunstar. Resultatet blir en riktigt hög salthalt. Så hög att det endast är en speciell typ av räka och några alger som kan leva i sjön.

Dagen avslutades med korvgrillning innan vi njöt av en ny solnedgång. Ibland är livet bra, ibland är det fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar