lördag 28 februari 2015

Utflykt till fyra öar

Igår var det dags att ge sig ut på en heldagsutflykt med båt till fyra olika öar i närheten. Strax före halv nio äntrade vi alla en långsvansbåt.


Först väntade en tur över relativt öppet hav till den mindre av Phi Phi-öarna, Phi Phi Lay. Vi tycker att Vidar är ganska lättstörd när han sover på dagen, men högljutt brummande långsvansmotorer räknas tydligen inte till kategorin störning, för han sov gott i nästan en timme.

På Lay bor bara några sjözigenare och vad kan man säga mer än läge, läge och läge? ;-)


På andra sidan av Lay ligger den berömda Maya Beach, som bl a använts vid inspelningen av filmen The Beach med Leo Capricciosa, om nu någon minns den och honom. (Jag gör ;-) .) Stranden är vacker; dvs det lilla man ser, för den är packad med turister på dagsutflykt.


Nästa stopp på turen var på den större Phi Phi-ön, Don. Varje kväll när vi äter middag ser vi solen gå ner över Don, så vi var lite nyfikna på att få se vad som döljer sig där borta i diset. Först stannade vi på Monkey Bay för att kolla in aporna som bor där


och för att bada i klart, turkosblått vatten.


Nästa stopp var i den stora bukten på nordvästsidan, där huvudorten med merparten av Phi Phis hotell och restauranger. Det som finns där får gärna fortsätta befinna sig i det fjärran diset för vår del, för det liknade mer än hårdexploaterad del av Gran Canaria än en paradisö i Thailand. :-( Tack o lov att vi inte inkluderade Phi Phi mer än så här, ett halvtimmesstopp, i JordenResaRunt.

I slutet av turen åkte vi till två mindre, obebodda öar - Mosquito och Bamboo, där vi badade och snorklade i kristallklart vatten. Tyvärr stannar massor av utflyktsbåtar på de här ställena, så det är mycket folk och båtar och tyvärr mestadels döda koraller, men lite färgglada fiskar fick vi iallafall se.




När vi väl klivit iland på kvällen fortsatte marken att gunga under våra fötter, tills vi somnat på kvällen, trötta och nöjda. Nu är vi redo att ta det lugnt igen; man ska inte överanstränga sig. ;-)




4 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :-) Det är helt underbart med det kristallklara vattnet och den varma temperaturen gör ju inte saken sämre.
      Hoppas att allt är bra med er!
      Kram Matilda

      Radera
  2. Hej, vi är i Sälen och här är massor med nysnö- vilka kontraster! (Men jag är ändå avis på er ;-) / Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har jobbat hårt på att indoktrinera barnen att sol & bad är bättre än skidåkning. ;-) Fast det har kommit vissa önskningar åt skidåkningshållet, så något år får vi kanske offra oss. /Matilda

      Radera