tisdag 24 februari 2015

Koh Phayam - Betygen

Nu när vi avlägsnats oss från Koh Phayam i både tid och avstånd, känns det vettigt att sammanfatta lite intryck därifrån. Det tänkte vi göra med de än så länge helt okända M-betygen. Vi kan redan avslöja att juryn både är enväldig (enfaldig enligt vissa) och definitiv mutbar...

Läge - MM
Det är bara att inse; Koh Phayam ligger avsides. På gott och ont. Räkna med en hel dags ganska jobbig transport från vilket "turistnav" som helst. Fördelen är ju å andra sidan att det därmed är relativt lugnt och stilla utan de största horderna av turister.

Strand - MMM
Lång. Bred, åtminstone vid lågvatten. Eftersom det är väldigt långgrunt varierar strandens bredd mellan 25 och 150 meter beroende på tidvattnet. Sanden är finkorning, men dessvärre med något svart mineral. Det gör att ganska mycket sand rörs upp inne vid vattenbrynet och att färgen på vattnet blir inte så där härligt turkosblått. Längre söderut på stranden var detta bättre. Minus för relativt många lösspringande hundar.

Mat - MMM
Flera ok till bra restauranger inom 5-10 minuters promenad längs stranden. Restaurangen på hotellet låg 5-10 sekunders promenad bort, men den kändes inte speciellt prisvärd. Vi åt oftast på Joker Bar. Bra middag för hela familjen för 125 kr.

Boende (Bamboo Bungalows) - MM
Vår bungalow var enkel men fräsch och med väldigt bra läge. Ok sängar, men kuddarna skulle kunna användas till att bygga skyddsrum. Städning var fjärde dag (om man ber om det dagen innan) är helt enkelt för dåligt. Servicenivån var inte inte heller vad man är van vid i Thailand. Ganska buttra miner (med några lysande undantag) och dålig soptömning.

Adrenalinnivå - MM
Tja, det är mopedtaxin som höjer betyget. Annars var det väldigt stillsamt.

Prisläge - MM
Boende - 560 kr/natt
Kaffe (pulver) - 8 kr
Liten öl (Chang 33 cl) - 16 kr
Stor öl (Chang 67 cl) - 27 kr
En mango - 10 kr
En flaska vatten (1,5 l) - 8 kr på restaurang 
En omelett (liten) - 8 kr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar