onsdag 4 februari 2015

Off we go

Då var vi äntligen där. Vid JordenResaRunts början. Vid det som upptagit så mycket av våra tankar under så lång tid, Det känns väldigt spännande och väldigt konstigt på en och samma gång. Men låt oss ta alltihop i rätt ordning.

I måndags morse la vi den sista handen vid packning och in alles landade vi på cirka 50 kg. När jag tänker på alla pinaler vi har, så förundras jag över hur vi ska klara på oss på dessa 50 kg. Men nåt kommer trots det säkerligen åka ett varv runt jorden och ligga orörd på ryggsäckens botten när vi är hemma igen.


Av alla möjliga transportsätt man välja så tog vi det mest fundamentala först. Apostlahästarna till bussen. Vi kändes oss något malplacerade när vi stretades oss fram i snöfallet.


Sen gick det som på räls. Först bokstavligt till Kastrup och sen bildligt till Heathrow i London. Där hittade vi ett "lekställe" så Svante och Algot fick ut lite av sitt spring i benen.


Nattflygningen till Hongkong gick så bra man kan hoppas på. Vidar sov OK, vi andra lite knackigare. Vidar hann även att kvalitetskontrollera både film- och musikanläggningarna. Däremellan charmade han stolgrannen för glatta livet.



Sista skuttet till Phuket gick sen av bara farten och vi landade runt kl 18 lokal tid på tisdag kvällen. Lite drygt ett dygn efter att vi gav av oss hemifrån. Med hjälp av Vidar fick vi använda oss av fast track vid immigrationskontrollen och slapp därmed den låååånga kön. Bagaget på plats direkt, bara lite blåsta på taxipriset och sen var vi hux flux på hotellet. Det har visserligen sett sina bästa dagar, men ändå helt ok. Men läget är inte ok, det är mer eller mindre perfekt. 

En snabb tur på byn (det går fort!) och lite mat i magen innan hela familjen kraschade i säng. Tja, hela och hela. Det tog några timmar innan Vidar fattade att det var natt och inte eftermiddag...


2 kommentarer:

  1. Tack för att vi fick äta glass. Har ni det skönt? Kan man bada där ni är nu? Har ni ätit kokosnötter? Finns det ett lekland där ni är nu? Kram från FD.

    SvaraRadera
  2. Hej FD!
    Vi har det jätteskönt och badar hela tiden. Vi har inte ätit kokosnötter, men en massa ananas. Stranden är som ett stort lekland. Kram Algot

    SvaraRadera