torsdag 19 februari 2015

Konsten att göra ingenting

En sak tränar vi hårt på här på Koh Phayam och det är att göra just ingenting. När man normalt sett lever i en tillvaro där det hela tiden händer saker tar det lite tid att ställa om sig till att man faktiskt har (nästan) all tid i världen. Det som inte blir gjort ena dagen kanske blir av nästa dag eller dagen därefter.


Att mysa i hängmattan är en sak vi gärna gör, både stora och små.


Annars kan man ligga i en solsäng och jäsa, medan man spanar på havsörnar som störtdyker efter fisk. Vem behöver en TV då? 


Olika typer av strandlek är också poppis. Det som är så skönt är att det alltid finns tid att umgås och göra saker tillsammans, för här finns varken någon middag att laga, någon tvätt att hänga eller vika eller någon diskmaskin att plocka ur.

En del människor hemma undrar hur vi orkar resa så här med tre små barn, medan vi undrar hur andra orkar stanna hemma. ;-) Vem njuter inte av att slippa vardagsbestyren hemma ett tag, liksom? Visst var det en del jobb med planering, förberedelser och packning, men för oss var det en del av nöjet med resan och nu är det bara att "åka med tåget" och följa rutten vi lagt upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar