söndag 22 februari 2015

Lång dags färd mot natt... ...marknad

Så hade våra två veckor på Koh Phayam gått och i morse lämnade vi den lilla tysta ön bakom oss. Det kommer troligen en utförligare "recension" av vår tid på Koh Phayam så småningom, men vi kändes oss redo att lämna. Vi åkte alltså inte i vemod utan med nyfikenhet på att få se nåt nytt.

Vi gjorde alltså den omständliga resan igen. Fast tvärtom. Mopedtaxi till piren, speedboat till Ranong, taxi till bussstationen, 6 timmar buss till Krabi (inte Phuket, som vi kom från) och till sist taxi till hotellet i centrala Krabi.

Bussen var denna gång några klasser sämre än förra gången. Ingen AC, ingen toalett, stötdämpare som fortfarande gungar och med några fler passagerare än vad som egentligen fick plats. Med hela vägen till Krabi var även den största kackerlacka jag nånsin sett. Lite oklart om den verkligen löst biljett... Å andra sidan fick den åka den andra halvan av resan i likbil. En ung tjej som hoppade på så sent att det bara fanns golvplatser kvar tyckte uppenbarligen att herr kackerlacka var lite väl närgången.

Resan till Krabi gick oförskämt bra och alla barnen skötte sig exemplariskt. Som vanligt, då vi reser. Vidar flörtade hej vilt med alla medpassagerare och allt som oftast var han framme hos den thailändska tanten som satt framför oss.


Enda anledningen till att vi är i Krabi är att det är omöjligt att hinna från Koh Phayam till Koh Jum på en dag. Åtminstone om man inte skulle råka ha ett eget flygplan. Ett med pontoner.

Vi stannar alltså bara här en natt och gissa vilket rum vi har:


Måste vara nån form av svit.

När vi fått upp alla väskor på rummet vid 17:30 drog vi direkt ut på stan. Kollade en fruktmarknad, shoppade (blöjor och annat sånt kul) och bokade båten som ska ta oss till Koh Jum i morgon. 

Vi avslutade denna väldigt långa dag med en god middag på Krabi nattmarknad. 


Vi beställde in gemensamma rätter att dela på. Det blev räksoppa på kokosmjölk, anka, fisk med tamarindsås & fläsk med någon sötaktig sojasås. Vi kostade på oss en efterrätt på grymt goda kokospannkakor. 

Till sist somnade vi innan vi hunnit lägga huvudet på kudd... Zzzzzz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar