fredag 6 februari 2015

Avbrott

Det senaste dygnet har bjudit på tre olika avbrott, av varierande karaktär. Att det blir avbrott av olika slag när man befinner sig här i Thailand är nog bara att vänja sig vid. :-)

Det första kom igår kväll - strömavbrott. Vi hade gått bort till vårt lilla "stammishak" med vasstak och plaststolar för att äta middag och på vägen dit kom det några regnstänk. Väl framme ökade det snart i styrka och var raskt uppe i ett normalt tropiskt regn. De rullade ner plastväggar för att skydda oss från stänket och vi fick beställt vår mat. Ungefär då blinkade lysrören till ett par gånger och sen blev det kolsvart. Med tanke på alla fågelbon till elledningar som finns här är det inte konstigt att det lätt blir strömavbrott.

Efter en stunds väntan på ström kom restaurangägaren på en briljant idé för att få ljus - han körde sonika in sin moppe med brummande motor under vasstaket! :-o När ytterligare några minuter förflutit utan ström tände de stearinljus i köket och så lagades maten som vanligt på de två gasolbrännarna; lika gott som tidigare. :-)

Imorse vaknade vi till ett annat avbroyt - vattenavbrott. Vi hade inget vatten som rann i kranen och inget vatten till toaletten. Tur att mamman i familjen redan varit på toa på tidiga morgonkvisten och att vi belönats med söner med rejäla blåsor! :-D Vi gick bort till frukostreatsurangen, använde toaletterna där och när vi kom tillbaka hade vi vstten igen även hos oss. :-)


Det tredje avbrottet vi drabbades av var solavbrott - ingen sol på förmiddagen idag, så vi struntade i att gå till stranden då. Ingen skada skedd dock - lite röda nackar och axlar fick vila från solen, Svante och Algot tog ett dopp i poolen istället för i havet och så hann vi med både Fia- och Uno-spel och lite högläsning. Innan vi åkte iväg på JordenResaRunt skaffade vi lånekort till barnen i Lund och därmed kan vi låna en e-bok i veckan att ha som högläsning. Väldigt smidigt när man försöker minimera packningen att inte ha några böcker att släpa på.

1 kommentar:

  1. Hej allihopa!
    Kul att läsa om era upplevelser. Ni ser ut att ha det bra och håller er friska. Vi har haft en liten köldknäpp med pyttelite snö så det inbjöd till pulka åkning och en härlig utedag med barnen. Hoppas att kommentaren kommer fram, vet inte för jag skickade ett inlägg tidigare men det verkar ha försvunnit. Svante har du sett några spännande fåglar, eller andra djur som du kan berätta om för oss? Vi ser framemot att följa er blogg. Kram till er alla från Anna-Lena

    SvaraRadera