torsdag 12 februari 2015

Ett med naturen

Vår bungalow är enkel, men ren och fräsch. Den ligger bland flera andra bungalows i raden närmst havet. Precis där skogen övergår till strand. 

Badrummet i vår bungalow är delvis utan tak. Handfatet är under tak, toalettstolen delvis under tak och duschen helt utan tak.


När man gör vad man måste göra, görs det alltså nercabbat. Det har sin charm och det är verklig rofyllt att ta en dusch under palmbladen och med djungelns ljud i bakgrunden. Man skulle kunna säga att badrummet blir en del av naturen. Nackdelen med det är att naturen samtidigt blir en del av badrummet...

Just detta fick vi erfara i går kväll när det var dags för kvällstoaletten. Matilda var först ut medan jag satt och jäste på verandan. När hon öppnade locket till toalettstolen visade det sig att vi fått oväntat besök av en uppenbarligen nödig liten vän:


En groda hade flyttat in. Nu är vi inga experter på thailändska amfibier, men vi hade ingen större lust att låta den bo kvar. Så den övertalades vänligt med bestämt att flytta ut, då vi faktiskt kunde uppvisa kvitto på att vi betalat för att bo här.

3 kommentarer:

  1. Hej! Vad härligt det ser ut! Isak undrar: Har ni sett några bananer? /David

    SvaraRadera
  2. Hej Isak (och David)! Vi har inte sett några växande bananer på palmer än, utan bara sådana som säljs plockade i marknadsstånd och liknande, fast det är små bananer, så man köper nästan en hel stock. Däremot har vi sett växande ananas i mängder. De växer nere i jorden och ser ut som ormbunkar ungefär.
    /Svante & Algot

    SvaraRadera
  3. Det låter inte helt olikt ert eget hem efter att vi spenderat veckan där. /Husockupanterna

    SvaraRadera