tisdag 5 juli 2016

Thansadet Beach

När vi kom till Na Dan för sisådär 11-12 dagar sedan utbrast jag "vilket ställe!". Nu har vi kommit till Thansadet Beach på Koh Phangan, och nu utbrister jag:

Vilket ställe!

Detta verkar nämligen också vara ett fantastiskt ställe, men av helt andra skäl än Na Dan. Det är inte mycket som dessa två ställen har gemensamt. Här finns ingen lååång ödslig strand, utan Thansadet är istället en liten bukt och stranden mäter inte mer än cirka 150 meter. Ner mot stranden störtar djungeln brant och där det är möjlig (och även där det är omöjligt vad det verkar) ligger en unik liten bungalow fastklängande vid en klippa. Här är fler turister än vad vi såg på en hel vecka i Na Dan. Nu säger det i och för sig inte så mycket för även på Thansadat är det faktiskt riktigt tunnsått med turister. Jag räknade till cirka 25 solande och badande personer mitt på eftermiddagen, men på förmiddagar och kvällar är det betydligt färre. Det ska tydligen finnas 50 bungalows gömda i djungeln och längs klipporna, men jag tror inte att mer än 15 är uthyrda. Hur som helst är detta en riktigt cool plats.



Vi bor på ett ställe som heter Mai Pen Rai och det betyder tydligen "inga bekymmer" på thai. Verkar vara ett väldigt passande namn. Alldeles intill stranden ligger några större bungalows och i en sån huserar vi. Enkel, men ren och fräsch precis som vi vill ha det. Och utsikten från verandan går det ju inte att klaga alltför mycket på.


Detta är definitivt mer turistifierat än vad vi brukar söka efter, men det är mycket snyggt gjort. Det andas hållbar turism lång väg och det beror troligen på att vi är mitt inne i ett naturreservat. Anledningen till att detta är ett naturreservat är att en flock kungar tydligen har karvat sina initialer på en stenbumling i närheten. Så nu ska vi hitta en lämplig sten och på den rista "JordenResaRunt was here".

2 kommentarer:

  1. Hej på er!!

    Kom på idag att jag kunde kolla här om ni redan rest iväg och det hade ni ju! Så kul att läsa hur ni har det och att se era bilder och vad roligt att resan börjat så bra (bortsett från sandlopporna). Stället ni är på nu ser verkligen coolt ut!
    Jag ska även maila tillbaka till Matilda vilken palmsöndag som helst! :-)
    Ser fram emot att följa er resa!

    Kram från Matilda

    SvaraRadera
  2. Hej Matilda!

    Vad kul att se dig här! :-) Blev aldrig färdig till att skicka dig ett mail om att vi nu är iväg igen, men du hittade ju hit iallafall. :-) Som du redan läst har vi hittat ett par nya paradis här i Thailand, så det lär säkert bli fler resor hit. Är redan avundsjuk på er julresa. ;-) Nu njuter vi i fulla drag iallafall.

    Vi hörs!

    Kram Matilda

    SvaraRadera