onsdag 27 juli 2016

Dags att dra vidare

Idag är det vår sista dag på Koh Samui innan vi hoppar på båten för att återvända till Bungalowtanten på Na Dan Beach. Det kan därför vara läge att göra en kort summering av Koh Samui och Hanalei där vi bott. 

Visst är Koh Samui och Hanalei ett bra ställe att vara på, men trots det klart sämre än både Na Dan och Thansadet. Jag tror att vi lyckades väl i vår research kring Koh Samui när vi valde Hanalei. Detta då Hanalei förmodligen ligger i ett av Koh Samuis lugnaste hörn, men hela Koh Samui andas alldeles för mycket massturism för vår smak. Det mesta av den inneboende charmen med Thailand har gått förlorad och stämningen är inte alls som på de övriga ställen vi varit på under denna resa och andra ställen som vi varit på tidigare.

Anledningen till att Hanalei är så lugnt och stilla som det är trots all massturism runt omkring är nog att stranden inte är så jättefin här. Det ligger ett stenigt rev strax utanför, vilket gör att bad begränsas till den lilla del av stranden där det är ett gap i revet. Men i övrigt kan man inte klaga på stranden.


Nu låter jag kanske ganska negativ, men det är inte min mening. Koh Samui är ett bra ställe och det är ju ingen tillfällighet att det är ett av Thailands största och mest populära turistmål. Det är bra helt enkelt. Men det är inte det vi söker och vi vet av egen erfarenhet att Thailand har så mycket bättre ställen att erbjuda. Ett av dem åker vi till i morgon; Na Dan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar