fredag 8 juli 2016

En dag på Thansadet Beach

Strax efter klockan 7 på morgonen ringer klockan. Ibland är det den riktiga klockan, ibland är det den sparkande varianten som även kallas för Vidar. Se till att man själv och alla telningar får på sig ett par shorts och en t-shirt. Ut och kolla vädret. Sen kommer dagen första beslut. 50 m åt höger eller 50 m åt vänster? Oavsett val blir det frukost 50 m bort. Ägg, bacon och kaffe till den äldre generationen, pannkakor till den yngre.

Badbyxor på och vi är redo för förmiddagspasset. Simning och bad är två givna aktiviteter som blandas upp med läsning. 


Det är en strykande åtgång på böcker. Samtliga fyra läskunniga klipper var sin bok på ett par dagar, så det är tur att vi har många lånekonto på diverse bibliotek. Ibland slänger vi in lite andra aktiviteter som klättrade bland stenar, upptäcktsfärder upp på kullarna eller dämmande i bäcken.


Siesta. Den yngste av oss sover en liten lur medan vi andra spelar Fia eller Uno på verandan. Jag brukar komma sist, men ja e int bitter...

Lunchen intas ofta uppe på kullen så att vi kan njuta av såväl mat som utsikt.


Dags för eftermiddagspasset. Och det... Tja, det ser precis som förmiddagspasset. Efter en dusch är vi redo för middag. Samma  beslut som till frukost. Höger eller vänster? Gott blir det oavsett.

När barnen somnat slår vi oss ner i strandstolarna på verandan eller i sanden. I mörkret lyssnar vi till ljudet av vågorna som blandas med ljudet från djungeln. Vi är varandras enda sällskap om man bortser från var sin god bok och vetskapen om att i morgon blir det precis som idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar