lördag 16 juli 2016

Hanalei Garden på Koh Samui

Vi lämnade Thansadet i morse med en svag känsla av att vi nån gång kommer att återvända. Thansadet var nämligen i vår smak, även om det kunde blir i mesta laget av människor mitt på dagen. Då kom det nämligen dagsutflyktsbesökare både med båtar och mopeder. Speciellt båtarna var lite störande. Men på förmiddagarna och sena eftermiddagar/kvällarna var det hur lugnt och skönt som helst. Då var det bara vi som bodde på stranden som var på plats, och vi var inte många. Men man ska nog passa sig för att åka dit under den riktiga högsäsongen som snart drar igång.

Det visade sig det gick en liten båt direkt från Thansadet till norra delen av Koh Samui. Oerhört praktiskt eftersom det var dit vi skulle idag. Så redan strax efter lunch var vi på plats på Hanslei Garden som ligger på stranden Baan Tai och stranden ligger i sin tur på norra Koh Samui. 

När vi steg av båten så kändes det inte så bra. Alldeles för mycket trafik, människor, affärer, barer, ljud och annat som en stor turism drar med sig. Dessbättre visade sig Hanalei Gardens ligga i ett undanskymt och bortglömt hörn av ön (visade och visade, vi hade ju gjort ordentlig research innan vi bokade). Man kunde riktigt känna hur lugnet lägrade sig när vi svängde av stora vägen och då vägen övergick från asfalt till grus och för att till sist bara bli ett par hjulspår.

Vi bor i en tvårumsstuga med ett litet kök och vardagsrum. Väldigt fint och väldigt gott om plats med våra mått mätt. Helt klart högst standard på denna resan. Avigsidan är att vi inte har havsutsikt och säkert har 75-100 meter till havet (dagens I-landsproblem). Stranden är ganska liten och det finns en hel del koraller, men rakt nedanför oss är det korallfritt och väldigt badvänligt. Detta var vi förstås inte sena att utnyttja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar