onsdag 13 juli 2016

En idiot till fransman

Vi har haft vår rutt klar länge; Na Dan - Koh Phangan - Koh Samui - Na Dan igen. Sen gällde det att hitta bra boende på dessa platser och speciellt på Na Dan var det inte helt enkelt. Dels skulle de uppfylla våra krav nåt sånär och dels finns det inte så mycket att välja bland på Na Dan Beach (nästan inget faktiskt). Vårt val för första tillfället på Na Dan var ju hos Bungalowtanten och som ni vet blev det hur bra som helst. Vår andra period på Na Dan tänkte vi bo några kilometer längre norrut på ett franskägt ställe som heter Leeloo. 

Det visade sig att det vara svårt att boka boende på Leeloo då de inte svarade på våra mail. Vi trodde det var något som var galet så till slut ringde jag dit och fick tag i ägaren. Jo, visst han hade precis läst våra mail och var just på väg att kolla tillgängligheten. Han lovade att svara inom några minuter. De minuterna blev till dagar, men till sist kom beskedet att de hade en bungalow till oss de dagar vi önskade. Bra! Vi bad om en bokningsbekräftelse, betalningsvillkor och annan info kring hur vi skulle betala. Inget hände. Efter ytterligare ett samtal och ytterligare ett gäng dagar ramlade den önskade informationen till sist in. Betalningen skulle ske via PayPal och detaljerna skulle skickas till oss en månad innan vår ankomst.

För knappt två veckor sedan passerade vi det datum då vi skulle få betalningsinformationen. Föga förvånande hände ingenting. Nada. Zero. Nichts. Vi lät några dagar passerar, och sen några till. Fortfarande inget. Vi skickade då ett mail för att be om att få infon och först då kom ett livstecken. Hoppsan, det fanns visst ingen bungalow till oss de önskade dagarna. Tack så jävla mycket! Han undrade istället om vi kanske kunde tänka oss att bo några dagar på hans andra ställe några kilometer inåt land? Den franske idioten skyllde på nåt med booking.com, men då vi bokade direkt via telefon och mail tror jag inte ett smack på det. Jag tror det snarare beror på att han är en inkompetent jubelidiot. Vi var ju inte så sugna på att bo inåt land, men några nätter kunde vi tänka oss om det sedan var ledigt i bungalown på stranden. Efter ytterligare nåt mail visade det sig att det inte fanns en enda natt till oss vid stranden. Undra när han hade tänkt att berätta det för oss om vi inte tryckt på? 

Jaha, vad gör vi då? Na Dan kryllar ju inte direkt av bungalows att bo i. Vi slängde iväg ett mail till vår kompis bungalowtanten och givetvis såg hon till att fixa ett par bungalows till oss. Bungalowtanten kan man lita på och nu vet vi att vi kommer att få en bra avslutning på resan.

Vad beträffar idioten till fransman så har han klart och tydligt fått veta vad vi tycker och tänker om honom. Vi bad honom kort och gott att fara och flyga. Dessutom kommer det att komma ett par omdömen på Booking och på Tripadvisor för att varna andra resenärer; åk aldrig till Leeloo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar