lördag 23 juli 2016

Efter regn kommer sol

Svenskarna favorit bland samtalsämne är ju vädret. Speciellt på sommaren. Det är rubriker i stil med "Då kommer sommarvärmen" om det är dåligt väder eller "Nytt värmerekord i Karesuando" om det är bra väder.

Vädret är inget vi hetsar upp för i onödan här borta. Det är alltid varmt. Det är alltid fuktigt. Därmed inte sagt att vädret inte varierar. För det gör det. 

Vädret i Thailand styrs av monsunen och just nu är det västmonsun. Det är ju därför vi åkt till östkusten denna gång, eftersom det regnar mindre här när det är västmonsun. Men regnar gör det ibland ändå. Till och med ovanligt mycket för säsongen enligt de som vet. Det innebär att det kommer en skur då och då. Inte varje dag och sällan speciellt länge. Men när det väl kommer så kommer det oftast med besked. Ofta ackompanjerat av blixt och dunder. Det där med ett stilla strilande regn är inget för Thailand.


Vi bryr oss inte om några skurar, bada kan man ju göra ändå. Väta som väta, liksom. Och badar vi inte går vi några meter upp till vår veranda och tittar på skådespelet som ett tropiskt regn kan vara samtidigt som vi drar av ett parti Fia eller Uno. Det är en av de lyxiga känslorna med att vara borta så länge. Det spelar ingen roll om det regnar lite, vi hinner bada och sola fullt tillräckligt ändå. Men jag förstår om det är skillnad om man har två veckors semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar