måndag 29 juni 2015

Spänna bågen

Det finns inte mycket kvar av det gamla Saint Louis. Det som grundades av franska pälsjägare och sedan utvecklades till porten mot väst för den strida strömmen av emigranter. Saint Louis var den sista av de "större" städerna innan vildmarken tog vid på allvar. Det innebar att de flesta stannade här för att proviantera innan de påbörjade sin mödosamma och strapatsrika resa mot ett bättre liv i väst.

Längs med Mississippis strand har en väldig båge rests som ett monument och som påminnelse om stadens betydelse som port mot väst. Bågen har blivit ett gigantiskt turistmål i Saint Louis, men jag har faktiskt lite svårt att förstå varför. Så spännande är den faktiskt inte.


I botten av bågen finns även The Museum of the Westward Expanssion som behandlar emigranterna, deras vedermödor, Lewis & Clarks expedition västerut och annat från samma epok. Dessvärre är museet stängt för omfattande renovering, men en del av de intressanta utställningarna har tempoärt flyttat till The Old Courthouse. Dit åkte vi. 


De mindre utställningarna var riktigt bra och det är bara att beklaga att vi inte kunde se mer. Men vi fick i alla fall ett smakprov på hur det var på den tiden.

Saint Louis firade vår sista dag i staden med ett fyrverkeri i form av ett sanslöst åskoväder. De gick till och med ut med en tornadovarning och flyglarmet tjöt. Men lika plötsligt som det kom var det borta igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar