torsdag 18 juni 2015

Nyfrälsta campare, eller?

Den minnesgode läsaren av JordenResaRunt vet att vi inte är några campare. Inte egentligen. Inte alls faktiskt. Efter moget övervägande kom vi trots det fram till att husbil var sättet att färdas med genom Klippiga Bergen. Hur har det då gått, har vi blivit nyfrälsta campare? Kommer vi att investera i en flådig husbil när vi kommer hem? Nej, vi ska definitivt inte köpa nån husbil. Och nej, vi är inte nyfrälsta campare. MEN, vi är inte avskräckta heller.


Så här med en månad och 4194 miles med husbil genom Klippiga Bergen under västen kan vi lugnt konstatera att resan hade varit i princip omöjlig att genomföra utan husbil. (Ok, tält hade också funkat, men det är ljusår på fel sida om acceptansgränsen.) Utan husbil hade vi varit tvungna att göra en extrem detaljplanering med hotellbokningar för en hel månad. Och med största sannolikhet hade vi gjort nån tankevurpa här och där då allt inte är möjligt att förutse bakom tangentbordet hemma i Sverige. Som vädret till exempel.


Sen finns det givetvis andra fördelar med husbilen. Som friheten att köra vart man vill när man vill och att man alltid har alla grejor med sig överallt, inklusive mat. Men det finns nackdelar också. Det är trångt, kallt och fuktigt ibland. Monstret till bil dricker hur mycket soppa som helst (cirka 2,85 l/mil), är lite klumpig på vissa ställen och skramlar som en hel maraccafabrik. Och så blir det en attans massa handdiskning och andra praktiska bestyr. Diverse tankar att fylla och tömma. Och, i vårt fall, en vattenpump att byta och en kolmonoxidvarnare som fått spel att hantera.

Men på det stora hela har det gått över förväntan och vi är mycket nöjda med denna delen av resan (också). Så om nån av er funderar på att resa runt i Klippiga Bergen, hyr en husbil.

Nu när vi nu efter 34 dagar lämnar tillbaka monstret och övergår till att transportera oss i en bil av mer normal storlek (det känns som att köra go-kart) byter JordeResaRunt karaktär. Igen. Denna gång från natur till stadsliv. Vi kommer fortsätta österut och på vägen väntar säkerligen diverse spännande äventyr på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar