onsdag 9 juli 2014

Sakta, sakta


Sakta, sakta går vår planering av JordenResaRunt framåt trots att sommarsemestern och vår roadtrip i Europa ligger runt hörnet. Vi håller som bäst på att läsa in oss på vad vi vill se och uppleva i USA. Det är ju, som nämnts, den delen av resan som vi måste planera mest i detalj för att vara säkra på att få vettigt boende på mest attraktiva ställena (läs nationalparkerna såsom Yellowstone). Inläsningen går dock ganska långsamt och det är svårt att hinna med. Fotbolls VM gör ju inte det lättare…

Under vår tid i USA kommer det handla mycket om att prioritera. Och att prioritera är att välja bort. Hittills har vi valt bort:
  • Kalifornien – Matilda och jag gjorde rutten San Fransisco – Death Valley – Las Vegas – Grand Canyon – Palm Springs – Los Angels och via Highway 1 tillbaka till San Fransisco något år innan de äldsta barnen gjorde entré och det känns som att vi kommer att återvända dit. Men inte förrän barnen blivit lite äldre.
  • Texas och övriga djupa södern – Vi skulle väldigt gärna besöka dessa delar av USA för här finns mycket intressant såsom spåren från kolonialtiden, New Orleans, Huston, etc. Men om vi skulle få för oss att ta oss dit på JordenResaRunt, så skulle det i så fall bli i juli och då är där helt enkelt alldeles för varmt. Speciellt med små barn i resesällskapet.
  • Florida – Återigen är detta ett resmål vi mer än gärna inkluderat då det finns massor med roliga grejor att göra där; Everglades, Disneyworld, Kennedy Space Centre, Miami, Orlando, Key West, med mera. MEN det är så långt bort det går att komma från Seattle/Vancouver (där vi kommer att landa) och därför många långa mil extra om vi vill besöka Florida. Dessutom passar Florida perfekt som en framtida vintersemester.
  • Nordöstra USA med New England i spetsen – Även detta passar bra som en egen rutt vid ett senare tillfälle och för att spara in på milen i bilen kommer vi inte att åka längre nordost än New York.

Den grova och fortfarande väldigt preliminära rutten ser alltså ut som så här:
  • Vi kommer att göra vår entré i Nordamerika i Seattle eller Vancouver.
  • Bil eller husbil genom Klippiga Bergen mot Denver. Troligen med en nordlig rutt med bland annat ett besök i Yellowstone. Är det möjligt kanske det även blir en liten sväng sydväst om Denver, även om det ligger helt ”fel” i förhållande till Yellowstone.
  • Vidare över de stora slätterna mot Memphis och Nashville. Frågan här är om vi kostar på oss att köras en nordlig rutt upp till Chicago eller om vi ska skippa den delen av landet denna gång.
  •  Sista etappen blir mot Washington och New York. I området kring Washington verkar det finnas hur mycket kul som helst att göra och New York går det ju inte att strunta i även om vi varit där tidigare. Från New York eller Washington avslutar vi sedan med att sätta oss på flyget hem till Sverige.

Sakta, sakta närmar vi oss och det är något lite närmre nu än för en stund sedan då jag påbörjade texten…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar