onsdag 16 juli 2014

A room with a view


Dolomiterna är verkligen storslagna och La Villa ligger mitt i alltihop. Det är vackra berg och toppar vart man än tittar. detta är exempelvis utsikten från vår lägenhet.


Samtidigt ger det ju oss angenäma problem; var ska vi vandra? Dagens I-landsproblem! Första dagen valde vi att ta liften upp från Alta Badia till Santa Croce på 2045 meters höjd. Sen blev det apostlahästarna tillbaka till lägenheten. Cirka 2,5 h och 600 höjdmeters vandrande. Neråt som tur var. Barnen travade glatt på och tyngst var det nog för mig som hade Vidar i en bärstol på ryggen. Han verkade dock road av turen när han inte sov gott (som på bilden).

Andra dagen blev ännu bättre. Vi tog kabinbanan upp till Piz La Ila och sedan gick en lång tur uppe bland topparna innan vi åkte ner igen. Vyerna mer storslagna, bättre väder och bättre vandringsleder. Som ni ser och förstår kände vi oss som familjen von Trapp...


Även om det är skönt att vandra bland bergen njuter jag faktiskt ännu mer av dem nere från dalen. De är så imponerande när man ser dem nerifrån mot en knallblå himmel med enstaka vita molntussar. Och så de typiska alpstugorna som ligger utslängda på gröna frodiga ängar. Det är som att promenera omkring i ett vykort.

Annars känns det inte speciellt italienskt här utan mer "alpiskt". Det känns som kulturen i alperna är väldigt snarlik oavsett vilket land man råkar vara i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar