söndag 27 juli 2014

La Torre

Loscottadito som jag skrev om igår är en bra restaurang, men det finns en som är ytterligare ett snäpp bättre. La Torre - Porten. Den ligger högst upp på klippspetsen i Numana och har fått sitt namn av sin granne, den stora gamla romerska porten som står kvar som ett monument över svunna tider. 

Där upp naglar sig restaurangen fast på en klippavsats, vilket gör att man kan avnjuta denna utsikt tillsammans med maten.


La Torre är en helt annan typ av restaurang än Loscottadito. Den är större och modernt designad i vitt, grått och aluminium. Alla kypare är enhetligt klädda i svart och det är en stilren dukning.



Maten är mer av "fine-dining" karaktär med lika eleganta som välsmakande anrättningar. Till en förvånansvärt billig penning får man en fix meny som varierar från dag till dag, men det är alltid fisk och skaldjur i högsätet.

Först kommer det två små antipasti. I kväll var det mjölkinkokt torsk och en thai-inspirerad lax.


Strax därpå damp vår primi piatti in på bordet. En gudomligt god fisk- och skaldjurspasta. Fråga Svante som förmodligen ätit den morgon, middag, kväll om han fått.


På klassiskt italienskt vis väntade sedan en secondi. Ikväll en monkfish grillad till perfektion.


Till sist avrundades hela härligheten med en liten citronsorbet och en espresso innan vi nöjda och belåtna vandrade hem genom stan.

Men innan vi gick såg vi till att boka bord för ytterligare ett par kvällar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar