måndag 26 juni 2017

Many, many, many fish

Idag hade Bungalowtanten hittat på ett nytt äventyr till oss; fiskspa. Eller för att använda Bungalowtantens ord: "many, many, many fish" sagt med ett ihopskrynklat ansikte som för att likna en mumsande fisk. 


Fiskspa finns ju hemma i gamla Svedala också och vi såg en fåtölj och ett akvarium fyllt med småfisk framför oss. Helt fel! 


Istället åkte vi rakt ut djungeln, förbi gummiplantager och fruktodlingar med durian. Parkerade i en glänta, betalade 10 kr för obegränsad tid för hela familjen och blev visade ytterligare ett par hundra meter ut i bushen. Där flöt en lite trevlig bäck förbi och längs strandkanten hade någon snickrat ihop några enkla bänkar. 


Det var bara till att slå sig ner och stoppa tassarna i plurret. Det tog en sekund innan man hade ett helt stim av fisk som kalasade på gammal död hud. Eller så värst små var de faktiskt inte. De största var nog ca 15 cm, vilket var betydligt större än vad vi väntat oss. 


Den första känslan var att det kittlades nåt så infernaliskt, speciellt när de käkade i hålfoten och på tårna, så inledningsvis kunde vi bara doppa ner hälarna. Men efterhand vande man sig och kunde stoppa ner hela foten. Det var en på det hela taget angenäm upplevelse och det är ju bra mycket trevligare att sitta på en bänk i djungeln än i en fåtölj mitt i city.


Efter cirka en timme kände vi oss nöjda (och fiskarna mätta) och när vi väl plockade upp fötterna igen kändes de bra mycket lenare och finare än vad de var en timme tidigare.


Det var också intressant att se att fiskarna helt ignorerade Vidars små mjuka fötter. Det fanns väl helt enkelt inget att äta där. Det problemet led inte den äldre generationen av...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar