fredag 23 juni 2017

Glad Midsommar!

Idag är det midsommar även om det är en högtid som en stor majoritet av thailändarna aldrig hört talas om. Vi började vår midsommarafton med att äta bungalowtantens hemgjorda Tom Kha Gai (kycklingsoppa med kokosmjölk, galangal, grönsaker och en attans massa lime). Som vanligt smakade det fint, men jag har lite problem med den sortens mat till frukost. 


Dagen fortsatte sedan som vanligt, vilken naturligtvis innefattar ett bad sisådär en timme både på för- och eftermiddagen. När vi åt lunch hos Busiga Tanterna så öppnade himlen sig i ett tropiskt regnoväder. Precis som en äkta svensk midsommar med andra ord.


Jordgubbar är inte helt lätt att hitta här, så vi ersatte dem med skolmogen mango till eftermiddagsfika istället. Inte fy skam det heller. Nypotatis och sill lär vi inte heller kunna hitta till middagen ikväll. Bläckfisk och räkor är nog det närmsta vi kommer, så det får det bli! Men det är en av våra favoriter så det är verkligen inte synd om oss. Och lite glass till efterrätt så klart.


Glad midsommar till er alla från Na Dan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar