fredag 7 augusti 2015

En mile-stolpe

Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Colorado, Kansas, Missouri, Arkansas, Tennessee, Alabama, Georgia, North Carolina, South Carolina, Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey och slutligen New York.

Vi har alltså passerat igenom 20 stater på vår 8 798 mile (eller 14 159 km för den som hellre vill det) långa resa tvärs över Nordamerika. Men nu har vi nått ändhållplatsen, lämnat tillbaka bilen. Vi är i det stora äpplet, vi är i New York.


8 798 mile är en lång sträcka och USA är ett stort land. Och vilken resa det har varit. Så mycket vi har fått uppleva, känna, se, höra, smaka och till med lukta. En hel del av det har vi försökt förmedla till er här i bloggen, men långt ifrån allt. Sanningen är att endast en bråkdel har letat sig in i bloggen. 

Det som vi inte berättat så mycket om är de där små subtila förändringarna som sker så sakta att man knappt märker dem när man flyttar sig från ena kusten till den andra. Hur landskapet ändrar sig, hur städerna ser lite annorlunda ut, hur människorna pratar och beter sig lite olika, hur dofterna varierar, hur stämningen och känslan upplevs, och så vidare. Alla dom sakerna som det är så svårt att sätta ord på. Så jag ska inte ens försöka. Inte nu heller.

Att vi spenderat så lång tid och att vi sett så många olika delar av USA gör att det känns som att vi fått en väldigt bra helhetsbild av landet. Det får man sällan om man åker på en "vanlig" semester på nån vecka nånstans. Vi kan alltså återigen konstatera att vi är lyckligt lottades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar