tisdag 18 augusti 2015

En bild säger mer än tusen ord - eller?

4426 foton. Det är resultatet från en kamera och två mobiltelefoner efter sex månaders resa. Det är nästan 25 foton om dagen.

Jaha, vad gör vi med dem nu då? Ärligt talat vet vi inte riktigt, men vi har några idéer. Skulle ni ha nåt bra tips är det bara lägga in en kommentar nedan. Hur som helst, att vi måste börja med en sortering och grovrensning var ju givet. Det tog några timmar men nu är det gjort och i skrivande stund är vi nere i 3395 bilder.

Eftersom vi använt tre olika kameror finns det en hel del dubletter och foton i marginellt olika vinklar. Dessa måste vi rensa ibland. Vi behöver ju liksom inte spara 38 bilder på soluppgången över Angkor Wat eller 29 bilder på Frihetsgudinnan. Detta lär reducera antalet bilder markant. Hoppas jag.

När vi väl är färdiga med den tidsödande och inte särskilt upphetsande sorteringen och rensningen tänkte vi göra en eller flera fotoböcker. Det finns flera sites på nätet där man kan skapa sina egna fotoböcker av ok kvalitet och sedan få de inbundna alsterna hemskickade för en rimlig peng. En annan lite mer udda idé är omvandla ett utvalt foto till ett broderimönster. Sen har Matilda nåt att göra i vinter. Som om det skulle behövas tidsfördriv. Men ändå.

Slutligen är det lite smått ironiskt att ett inlägg om foto är ett av de få i denna blogg utan bilder. Så kan det bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar