söndag 10 augusti 2014

4372 km och 28 dagar senare..

...är vi hemma i Sverige igen. På vägen hem stannade vi till ett par nätter i München. München har en väldigt tydlig identitet; öl, öl, öl, bratwurst, öl, FC Bayern, öl, BMW, Englisher Garten och så lite öl till. 

Vi är väldigt nöjda med årets roadtrip och det känns som att det är läge att summera resan och det tänkte jag göra genom en lista på värsta, mesta, bästa, sämsta, roligaste osv osv.

Värsta kaffepimplare
Matilda - För första gången blev jag nerpetad från tronen. Min fru har aldrig gjort nåt halvdant i hela sitt liv och när hon nu börjat dricka kaffe gör hon det med besked. Jag tror vi får börja odla kaffe i trädgården.

Spänstigaste bergsget
Svante - Först upp för alla motlut i Dolomiterna, men förkunnade sista kvällen där att "skönt, nu får vi bada och slipper klättra i alla berg"

Muntraste glädjespridare 
Algot - Ständigt på hugget för att muntra upp nån som är lite nere. Speciellt i Dolomiternas brantaste backar.

Pålitligaste maskin
Vår bil - Lastad till bristningsgränsen ställde hon upp i ur och skur. Lite för mycket skur för vår smak. Hon är snart värd att gå i pension och överlåta såna här turer till yngre förmågor.

Blötaste blötdjur 1
Svante - Med tanke på mängden skaldjur och bläckfisk han ätit har vi fått kontrollera så att det inte växt ut sugkoppar på hans fötter.

Blötaste blötdjur 2
Algot - Ingen badar lika ofta och lika länge. 

Häftigaste bil
En hel hoper på BMW Welt i München - Man kanske skulle köpa en ny bil istället för att resa en massa? Pengarna som blir över hade nog räckt till en enkel resa till Sjöbo om sisådär 15 år...

Värsta shopaholic
Undertecknad - Jag behöver nog inte köpa några nya byxor inom kort om vi säger så...

Tuffaste hjälte
Matilda - Lyckades expediera två getingar på en och samma gång med en servett till sönernas oförställda beundran.

Bästa språkvetare
Algot - "Pappa, vad heter fisk på engelska". Jag svarade "det heter fish". Kort betänketid innan analysen var klar: "ah, samma som på svenska men suddigare". Visst har han helt rätt?

Största glassen
Bjöds i Englisher Garten - Det var tänkt som en liten fika, men blev mellanmål och middag på en och samma gång för en hel familj.

Tråkigaste tråkighet
Stau, coda, bilkö - Lika tråkigt varje gång oavsett land och språk. I år fick vi vår beskärda del både i Tyskland och Italien.

Häftigaste vågor
Numana - Det är inte bara dåligt med sämre väder.

Tålmodigaste passagerare
Alla barnen - Precis som vanligt fixar de bilresan med den äran. Pluspoäng till Vidar som lyckades med bedriften att mer eller mindre växa ur babyskyddet under tiden i Numana. På vägen hem satt han säkerligen inte särskilt bekvämt med tanke på att han såg ut som en fällkniv.

Sämsta försäljare
Okänd, men han försökte sälja uppblåsbara pingviner på stranden. Det gick sådär för att uttrycka sig snällt.

Största glädje
Några fulla tyska gubbar i en ölstuga stor som en större garderob direkt efter VM-finalen. En märklig och mäktig upplevelse att få dela med dem.

Godaste glass
Pistage och mandel - Glassmaskinen lär gå varm (nja, det är kanske så bra när man ska göra glass) innan Matilda lyckas kopiera den.

Flörtigaste charmör
Vidar - Han flirtar hej vilt med allt och alla. Kön, ålder, nationalitet och ras spelar ingen som helst roll.

Det var listan det. Men årets roadtrip kommer att till historieböckerna som lugnets, fridfullhetens och behaglighetens resa. Ingen bild visar det bättre än denna:

Därmed förklarar jag roadtrip 2014 för avslutad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar