lördag 1 juli 2017

Inga bekymmer, eller...

Vi har nu kommit fram till Mai Pen Rai igen, vi var ju här också förra året. Mai Pen Rai ska tydligen betyda "inga bekymmer". Eller  åtminstone nåt åt det hållet. Men i år visade det sig att namnet inte var riktigt med sanningen överensstämmande.


I strandens ena ända mynnar en liten bäck och byggt halvvägs ut över bäcken ligger receptionen och en av de två restaurangerna som hör till Mai Pen Rai. Redan i vintras när vi i media kunde läsa om de kraftiga oväder och de ofantliga mängder regn som Koh Phangan och Koh Samui fick funderade vi kring hur det skulle gå för Mai Pen Rai. Speciellt receptionen/restaurangen ligger ju väldigt utsatt och detsamma gäller även en del bungalows som klamrar sig fast på bergssluttningen. När kom hit fick vi svaret. 


Receptionen/restaurangen över bäcken fick tydligen så mycket stryk i ovädret att den numera är alltför långt ut över bäcken (eller kanske till och med i bäcken) och är därmed nu helt avspärrad. Istället har all verksamhet flyttat till den andra restaurangen mitt på stranden. Denna restaurang har därför byggts ut något och fått lite av ett ansiktslyft. Men det innebär också att det blir mer folk där eftersom allting nu ska skötas och alla nu serveras från ett och samma ställe. 


Redan i fjol var tillgången till wi-fi högst begränsad då det bara fanns vid receptionen och inte alls under de förutbestämda perioder då generatorerna stod stilla (ingen el, ingen wi-fi). Eftersom receptionen nu befinner på tok för långt ut i bäcken finns det ingen wi-fi alls. 


Men mänsklighet har ju faktiskt lyckats överleva in i 2000-talet utan Wi-fi, så vi hade förmodligen överlevt alldeles utmärkt utan wi-fi i ett par veckor. Det absolut största problemet hade säkerligen varit bristen på böcker till barnen. En Algot och en Svante utan en stor daglig dos läsning hade nog påmint svagt om heroinister på torken. Detsamma gäller i ärlighetens namn även deras föräldrar.



Nu finns det en lösning på problemet i och med att en av restaurangerna som ligger uppe på berget har fungerande wi-fi. Så vi får helt enkelt se till att masa oss upp dit ett par gånger i veckan så att vi kan fylla på förrådet med böcker. Och därmed var dagens I-landsproblem ur världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar