onsdag 26 juli 2017

Bottle Beach

Vi har varit på Bottle Beach i två veckor, men i morgon är det slut för denna gång. Får då bär det iväg tillbaka till Na Dan och till bungalowtanten. Men innan dess tycker jag det kan vara på sin plats att nämna några ord om Bottle Beach. Det har ju nämligen inte blivit så mycket av det, mest beroende på att jag fick oväntat och ovälkommet besök i magen. 


Hur som helst, Bottle Beach ska tydligen ha fått sitt namn av att stranden (eller kanske hela bukten) ska se ut som en flaska. Man kan ju lugnt konstatera att man måste ha druckit en hel del av det starka i flaskan för kunna se nån sån liknelse. Stranden är i mina (nyktra) ögon svagt bågformad, kanske 500 meter lång och omgiven av djungelns grönska. Det är långgrunt och sanden är härligt sammetslen. 



Längs med stranden finns fyra olika boenden med tillhörande restauranger. Vi bor längst västerut hos Smile. Där har vi en stor bungalow i två plan. Den känns inte helt färdig och den så kallade elektrikern som de använt var nog både blind och hög på LSD. Men utsikten kan man inte klaga på.


Så här ser bungalowen ut från stranden


I mitten av stranden ligger Bottle Beach Resort och Haad Khuad Resort. På den sistnämnda äter vi vår flesta måltider då vi helt enkelt tycker att de har godast mat. Längst bort ligger sedan Bottle Beach Resort 2 (vilken livlig fantasi de har...) och där är det mestadels gamla bungalows av låg standard. Men trots det är BB2 ett viktigt ställe. Där finns nämligen strandens överlägset bästa kaffe, så det blir ett besök om dagen.


Bottle Beach är ett trivsamt ställe, men det stora problemet är att ta sig hit. Ett alternativ är att köra norrut på ön tills vägen tar slut, sedan fortsätter man 3 km till på nåt som de faktiskt kallar för väg. Man kan definitivt diskutera om det är en korrekt benämning. På vägen hit körde vi förbi ett par som slet med en vespa upp en brant backe. Vår chaufför bara skrattade och skakade på huvudet. Vi får se om paret med vespan fortfarande kämpar när vi åker iväg i morgon. Inte helt osannolikt, men mer sannolikt står nog bara vespan kvar.


Det andra alternativet är såklart med båt. Och det är strandens största problem. Fina dagar blir det många båtar och det är inte så mysigt att bada inklämd i bensinångorna mellan ett par båtar. De borde avgränsa ett område som båtarna får köra in i (som på Koh Lipe - inga jämförelser i övrigt). Det hade gjort baden ännu trevligare.


Men större delen av tiden är det ett fridfullt ställe och man blir ju inte direkt nersprungen av horderna, men lika stillsamt som på Na Dan är det naturligtvis inte. Såvida inte nåt revolutionerande hänt på Na Dan, men det lär vi i så fall bli varse i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar