torsdag 23 juni 2016

På nya äventyr

Vilket ställe vi hamnat på!

Ok, vi tar det från början. Jag har ju inte skrivit så mycket i bloggen om förberedelserna inför sommarens stora resebegivenhet, mest eftersom jag har haft andra strängar på min lyra. Och nu är det för sent att skriva inför resan då vi redan är iväg. Men inget hindrar ju mig från att skriva om det vi ser, hör, känner och smakar här och nu. 

Vi tillbringar alltså sommaren i Thailand. Hela sju veckor kommer det att bli och vi landade i går. Vädret i Thailand styrs som ni vet av monsunen och under svensk sommar är det västmonsun. Det innebär mycket regn längs västkusten (Phuket, Khao Lak, Koh Jum, Koh Lanta och alla de andra öarna däromkring). Även om det funkar att åka dit ändå valde vi att åka till östkusten istället. Trots att det bara skiljer 15-20 mil, så regnar det nämligen inte alls lika mycket på denna sidan. 

Vi landade i Krabi i går kväll och i morse tog vi en taxitur på nästan tre timmar tvärs över Thailands västra "ben". Vi tog sikte mot Surat Thani, som är något av knutpunkten på ostkusten (båtar till Koh Samui med mera). Där svängde vi söderut och kom efter ett tag till en liten sömnig håla som heter Khanom. Och några kilometer söder om den hittar man Na Dan Beach. Väl där finns det några utspridda bungalows och ett par av dem ockuperar vi.

Trots att vi bara varit här en eftermiddag och kväll känns det redan som detta kan bli en ny favorit. Alla de rätta komponenterna för oss finns nämligen.

Trogna läsare av bloggen vet att vi gillar de lite avskilda och lugna platserna. Här blir man inte direkt nedsprungen för att uttrycka sig milt. Bilden nedan är tagen 25 meter från vår bungalow klockan ett på eftermiddagen. Inte en käft så långt ögat når!


På vår "resort" finns kanske tolv andra bungalows och jag har sett folk i tre av dem. Ett europeiskt par och två par thailändare som verkar ha dem som övernattningslägenheter. Ett par hundra meter söderut finns en liten bar och restaurang, ytterligare ett par hundra meter söderut finns en till. Sen finns det inte så mycket mer. Perfekt! Speciellt som de serverar god mat.

Stranden är lång, lagom bred, ren och perfekt långgrund för en småbarnsfamilj. Vattnet är inte riktigt sådär turkosblått som på vykort men rent och klart. Anledning till att den turkosa färgen saknas är att det inte är botten av korallsand. Det finns nämligen inga koraller här utan "bara" vanlig mjuk och fin sand. En nackdel med vattnet är att det är så varmt att det knappast erbjuder svalka. Snacka om I-landsproblem..,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar