onsdag 29 juni 2016

På marknad

Tanten som vi hyr bungalows av hade ju lovat att ta oss med till den lokala marknaden idag. Så vi masade oss upp i svinottan och stuvade in hela familjen i tantens pickup. Efter några kilometers mycket försiktig färd började vi skymta tältdukar och en folksamling. Innan vi begav oss in i vimlet bestämde vi träff med tanten en timme senare. 

Det är alltid spännande att strosa omkring på lokala marknader då man lär sig så mycket om lokal seder och framförallt den lokala maten. Denna marknad dominerades av kläder och mat. Eftersom äkta fuskskjortor från Lacoste intresserade oss föga la vi vår mesta tid på att studera maten. Det fanns naturligtvis massvis av stånd som sålde diverse för oss kända och okända grönsaker och frukter. Även färska kryddor var en populär vara och om man ätit mycket thailändsk mat så förstår man att denna kvinna gjorde bra business. 


Ett hörn av marknaden var dedikerad till kött och fisk. Samtidigt som det är mycket intressant att kolla in utbudet känns det lite märkligt att se så mycket färskt kött och fisk ligga okyld i 30 graders värme. Men det funkar tydligen oavsett vad svenska hälsomyndigheterna skulle ha sagt om saken.


Med oss hem från marknaden tog vi ett par nya flip-flops till Svante, ett par mangos och ett antal nya erfarenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar