fredag 24 juni 2016

Annorlunda midsommarfirande

Vid middagen i kväll frågade jag familjens två 8-åringar om de så här på midsommaraftons kväll saknade midsommarstången. De tittade på mig som om jag vore från Mars innan de unisont stämde upp i kör; "NÄÄÄÄ!".

Mycket traditionellt midsommarfirande har det inte blivit på våra breddgrader utan vi har istället njutit av varma och långa bad. Jag är för övrigt helt övertygad om att nämnda 8-åringar kommer att ha utvecklat simhud mellan tårna innan denna resa är över. Och att tvååringen kommer att få gälar...

Vårt första spontana intryck består. Det är ett ställe helt i vår smak. Det enda smolket i glädjebägaren är att strandflugorna är riktigt bitska. Men de verkar bara vara aktiva då det är lite regn i luften. Ytterligare ett skäl till att hoppas på fint väder.

Na Dan är inte känt för många och inte känt för mycket. Här finns en fin strand och inte så mycket mer. Den enda övriga turistattraktionen är de rosa delfinerna (jo, det är sant!) som bor i bukten. Så här ser de ut i närbild (det är nån annan som tagit bilden).


Till middagen i kväll hade de vänligheten att göra oss sällskap. Vi satt visserligen på land och de var 100-150 meter ut till havs. Trots det njöt vi verkligen av deras sällskap. Huruvida de njöt av vårt sällskap låter jag vara osagt, men de verkade åtminstone ha bestämt sig för att verkligen visa upp sig från sin bästa sida. De bjöd på många fina hopp som visade att de visst skulle kunna ge Kolmården-delfinerna en match. Riktigt häftiga syner var det och vi konstaterade att vi är lyckligt lottade som får möjligheten att sitta i solnedgången och njuta av en god måltid samtidigt som vi bjuds på en show i världsklass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar