tisdag 9 december 2014

Spikad rutt i Sydostasien

Då var även rutten i Sydostasien bestämd. Eller tja, så bestämd den nu blir innan vi är på plats. Vi kanske borde kalla det viljeinriktning eller nåt sånt luddigt istället, eftersom det med all säkerhet kommer att ske några spontana förändringar där och då. Hur som helst, så här ser planen ut (eftersom vi är arbetsskadade finns planen givetvis även i andra mer managementanpassade format, men de versionerna ska vi bespara er):

 

Phuket (0,5 v) – För att låta oss hantera tidsomställningen och för vila ut efter en ganska tuff flight från Köpenhamn via London och Hong Kong. Lite bad ska vi nog också hinna med…

 

Khao Lak (1,5 v) – Sol, hav, sandstränder, mat. Uppleva Thailand helt enkelt.

 

Koh Phayam (1,5 v) – Samma som Khao Lak, men betydligt ödsligare.

 

Phuket igen (0,5 v) – Mest för att vi inte fixar hela resan från Koh Phayam till Kuala Lumpur i ett svep.

 

Kuala Lumpur (0,5 v) – Storstadssightseeing som ett avbrott om vi skulle ha tröttnat på det goda livet på Thailands stränder. Inte så troligt, men ändå…

 

Pangkor Laut (1 v) – För att undersöka om de malaysiska stränderna är lika bra som de thailändska.

 

Penang (1 v) – Försatta jämförelser med thailändskt strandhäng. Det är ett tufft jobb, men nån måste göra det.

 

Langkawi (1,5 v) – Avkoppling i den malaysiska övärlden.

 

Koh Lipe (1 v) – För att påminna oss om hur det thailändska ö-livet egentligen är. Och för att se om detta verkligen är en av de få kvarvarande paradisöarna i Thailand.

 

Langkawi (0,5 v) – Igen. Återigen för att vi inte fixar hela vägen till nästa resmål i ett svep.

 

Bali (1 v) – Lite fel säsong att åka till Bali egentligen, men ett vecka kan det vara värt. Det blir kanske inte så mycket strandhäng, utan lite andra aktiviteter såsom spa och tempelbesök. Kanske ett besök till den betydligt mindre exploaterade grannön Lombok?

 

Angkor Wat (0,5 v) – Utforska de magnifika tempel som länge låg glömda i djungeln. Lär sätta fart på barnens fantasi (som om det behövdes…).

 

Natrang (1 v) – Egentligen ska vi till någon lite mindre exploaterad ort/ö i Vietnam, men vi har inte helt bestämt oss för vilken. Men den lär ligga i närheten av Natrang. Här ska vi undersöka hur det vietnamesiska strandhänget står sig i konkurrensen.

 

Hue (1v) – Blanda strandhäng med kulturella upplevelser och kanske lära oss en del om Vietnamkrigen.

 

Hong Kong (0,5 v) – Storstadssightseeing.

 

När vi kommit så långt får vi allt vara nöjda med Sydostasien för denna gång, då vi har en flight över Stilla Havet som väntar på oss. Å andra sidan har vi då spenderat 3 månader där, så chanserna för att vi ska vara redo för helt andra typer av upplevelser i Nordamerika är nog rätt goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar