lördag 18 oktober 2014

Bakslag

Just som vi lyckats få ihop vår planering med husbil i Klippiga Bergen slogs vår plan itu. Det finns nämligen ingen husbil åt oss. Detta trots att vi redan betalt in handpenning och fått en bekräftelse. Resebyrån är såååå beklagande, men det hjälper ju inte oss. Uselt är bara förnamnet. Så det blir till att tänka om. Vårt huvudalternativ som vi undersöker just nu är att hitta någon annan uthyrare än Cruise America. Det är dock inte helt enkelt då de allra flesta inte har något kontor i Seattle. Det finns dock en som har ett kontor 15 mil utanför Seattle. Det återstår att se om de har någon lämplig husbil för oss och hur vi i så fall ska kunna ta oss till den lilla hålan.

I bakhuvudet snurrar också tankar kring vad vi ska göra OM vi inte hittar en husbil i eller kring Seattle. Med andra ord så funderar vi alltså på hur plan C eventuellt skulle kunna se ut. Hittills har vi dessa alternativ:

1. Hyrbil och hotell
Tja, vi diskvalificerade ju detta alternativ tidigare av flera anledningar (se tidigare inlägg). För dom som inte kommer ihåg eller inte orkar leta upp det gamla inlägget kan jag sammanfatta det hela med dyra hotellrum, långa transporter mellan hotell och nationalparker, ständigt packande ut och in ur hotellrum.

2. Hämta ut husbilen i San Francisco 
Det är uppenbarligen Seattle som är flaskhalsen. Det finns helt enkelt väldigt få uthyrare där. Det finns däremot ett flertal i San Francisco. Men då måste vi tas oss dit och det är ju inte direkt nästgårds från Seattle, även om det ser ganska kort ut på kartan. Det tillkommer alltså en inrikesflygning i USA och att vi behöver göra om hela vår rutt. Visserligen är San Francisco en trevlig stad, men vi har redan varit där ett par gånger.

3. Hämta ut husbilen i Denver
Denver är en stor knutpunkt för husbilsuthyrning och det är enkelt att få tag i en husbil där. Speciellt om vi lämnar tillbaka den på samma ställe. Men även här tillkommer det en inrikesflygning och omplanering av vår rutt. Dessutom går vi miste om vår dröm att korsa USA i bil.

Alla tre alternativen skulle funka, men alla tre har också uppenbara nackdelar. Vi håller alltså alla tummar vi har för att vi ska lyckas hitta en lösning med den där uthyraren utanför Seattle. I vår första kontakt med dem verkade det inte helt omöjligt, men det finns en del praktikaliteter som återstår att lösa. Vi måste till exempel välja en större husbil (de har inga så små som vi valde innan), vi måste lösa transporten mellan Seattle och uthyraren och det måste var ekonomiskt nåt så när vettigt.

Vi har helt enkelt lite extra funderande och fixande framför oss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar